28 жовтня 2021 19:47

"Зоря" у додатковий час дотиснула "Рух" і вийшла в 1/4 фіналу Кубка

Перемогу і путівку в наступний раунд гостям забезпечив Захеді Шахаб, який вийшов в середині другого тайму й оформив дубль в додатковий час.


З перших хвилин матчу на стадіоні «Скіф» ініціативу захопили гості, які окупували половину поля «Руху». По всьому відчувалося, що «Зоря» налаштована забити швидкий гол, проте їй явно не вистачило креативу і гостроти. Численні навіси, безсумнівно, оборону господарів напружували. Але не настільки, щоб викликати у їхніх рядах паніку. А поступово "Рух" гру підрівняв. Так що на перерву команди пішли з абсолютно логічними нулями на табло.


У другому таймі мало що змінилося. І начебто темп непоганий, і настрій в обох команд хороший, і боротьби достатньо, а цікавих комбінацій – кіт наплакав. І, до речі, далекі удари теж не йшли. Навіть у Булеци, який на початку другого тайму бахнув з хорошої позиції набагато вище воріт.


Мимоволі спливло в пам'яті прізвище Кочергін, якого ми вже вкотре не бачимо у складі «Зорі» з невідомих причин (подейкують, Владислав переведений у дубль через відмову підписати новий контракт). Погодьтеся, без цього футболіста команда стала атакувати набагато примітивніше, та й його лідерських якостей їй явно не вистачає. Тим більше під час епідемії травм.


Водночас потрібно віддати належне футболістам "Руху". Підопічні Леоніда Кучука досить довгий час терпіли, стримуючи атаки «Зорі». Але в цьому і полягав їхній план на гру: дочекатися, коли суперник втомиться, а потім включитися в боротьбу на зустрічних курсах.


Це стало ясно приблизно на екваторі другого тайму. І треба сказати, що «Рух» цілком міг зламати «Зорю» – якби не реакція Мацапури, який зумів дотягнутися до м'яча після хльосткого удару Мисика на 79-й хвилині. А вже в компенсований час голкіпер луганської команди виручив ще раз, парирувавши удар Таллеса з близької відстані.


Вистачало роботи Мацапурі і по ходу двох додаткових 15-хвилинок. Спочатку «Рух» виглядав помітно краще, і що важливо – добре загострював гру, намагаючись завершувати всі свої випади ударами. Але воротар гостей грав надійно і незворушно.


І ось коли здавалося, що все йде за сценарієм львів'ян, «Зорі» досить несподівано вдалося відкрити рахунок. Спрацював джокер Віктора Скрипника - Шахаб: він обікрав Кухарука і з лівого краю штрафного майданчика увігнав м'яч під дальню стійку. Це був ключовий момент матчу. Через 10 хвилин луганці зловили рухівців на контратаці і все той же Шахаб остаточно зняв питання з приводу результату зустрічі, прибравши зі свого шляху Гагуна і пробивши під опорну ногу Бандурі.


РУХ - ЗОРЯ - 0:2 (д.ч.)

Голи:
Шахаб (100, 110).

Рух: Бандура, Гагун, Білий, Стаменкович, Лях, Кухарук, Карасюк (Мартинюк, 57), Притула (Таллес, 46), Рунич (Альваренга, 57), Кондраков (Сич, 78), Кузик (Мисик, 67).

Зоря: Мацапура, Фаворов, Імереков, Снурніцин, Хомченовський, Гільєрме (Шахаб, 62), Цвек, Нагнойний, Крістіан (Аліфіренко, 83), Фрімпонг (Жуніньо, 91), Булеца (Алібеков, 114).

Попередження: Таллес (113), Гагун (107), Мисик (115)Цвек (74), Нагнойний (79), Шахаб (109), Хомченовський (117).


Микита ШМЕЛЬОВ