26 жовтня 2021 11:06
2

Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: "Хотілося б, щоб українські хлопці, які грають в Росії, приїхали в АТО"

Колишній гравець збірної України Артем Федецький поділився думкою про українських футболістів, які грають в Росії.


- Димінський хотів підписати зі мною повноцінний контракт, щоб потім продати. Як мені говорив тодішній гендиректор "Карпат" Дедишин, "Спартак" давав 7 або 8 млн євро. І мені хороший контракт.


- Ти б поїхав до Москви тоді?


- Тоді, може, і так. Тоді ж у нас були нормальні відносини.


- Твій друг Михалик поїхав в "Локомотив".


- Тарас так само поїхав до війни. Можливо, в той момент я і поїхав би. Ми були хорошими сусідами, не було таких конфліктних ситуацій, як зараз. Ясно, що зараз - ніколи в житті. Будемо жити Добре чи погано - я ніколи туди не поїду. Тим більше мій син теж не поїде туди грати у футбол. Він сам мені завжди говорить.


Але тоді був момент, коли мені пропонували хороший контракт. У мене закінчувався контракт з "Дніпром". Дзвонили з Росії якісь агенти. Всі кажуть, що Федя собі ціну набивав. Була конкретна сума, не пам'ятаю. Ми тоді з Кобельковим якраз відпочивали на Шацьких озерах, у нас йшов відпочинок повним ходом.


Було багато дзвінків агентів, хтось пропонував Катар або ще щось. Тут якийсь агент дзвонить з Росії. Кажу: "Ні. Тепер в ситуації мені, будь ласка, не дзвоніть, тому що нецікаво». Він сказав: "Почекай. Там зарплата 2 млн на рік для тебе. Плюс бонус за підписання".


Я йому відповів, що мене не цікавить, тим більше в нинішньому стані, який відбувається між нашими країнами, ні за яких фінансових умов не перейду. Якийсь московський клуб був.


Справа була навіть не в фінансах. Хороша зарплата-так, можна було поїхати, нехай тебе похейтят, я себе ще забезпечу. Я не та людина, яка за будь-які гроші поцілує будь-яку... Як казав Смалійчук.


- Ордець так само і поїхав.


- Це рішення. Повинен бути людський фактор. Коли я поїздив в АТО не один раз, коли ми з ними сиділи, вечеряли. Мені хотілося б, щоб ті хлопці приїхали і подивилися. Чи дозволила їм потім би совість перейти в якийсь російський клуб і сказати: "Вибачте, футбол поза політикою"?


- Ми зараз тільки про Ракицького, Ордеця і Тимощука?


- Тимощук там вже практично живе. Не думаю, що він буде в Україну повертатися. За нього мені важко судити. У нього там були так само проблеми і в сім'ї, він розлучився.


- Ну як важко? Капітан збірної України, рекордсмен, з прапором бігав у "Баварії", не виходячи на поле. Він такий патріот, і бац – «Зеніт».


- Мені важко. Не можу пояснити його дії. Не вправі це робити. У кожної людини є своє бачення – сказав Федецький.

К интервьюшкам надо готовиться, продумывать что могут спросить, как можно ответить. Иначе могут красиво подтянуть за язык, так как сделал в данном случае журналист.
Бред. Какой-то поток сознания. Ордецу надо было бы съездить в АТО и взлянуть в глаза воинам, а подсосу газпромовскому нет необходимости, так как у него есть своё видение.