11 жовтня 2021 15:46

В'ячеслав ЗАХОВАЙЛО: "Таке враження, що деякі люди чекають поразки, щоб добити бідного Петракова..."

Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий футбольний менеджер та агент В’ячеслав Заховайло склав прогноз на матч кваліфікації чемпіонату світу – 2022 Україна – Боснія та Герцеговина.


- Навколо теми збірної України зіштовхнулося багато людей з різними думками. Хтось вірить у команду, а хтось – ні. Таке тло від уболівальників і спеціалістів мені не дуже подобається. Коли все послухаєш, хочеться вмитися. У цьому винні всі сторони – збірна, журналісти та вболівальники. Склалася не дуже хороша атмосфера, яку не хочеться навіть коментувати.

Поєдинок з Фінляндією залишив двояке враження. Українці могли виграти як впевненіше, так і зіграти внічию. Фіни або переоцінили себе, або недооцінили нас. Пресинг суперника з розривами в центральній зоні дозволив «Синьо-жовтим» комфортно грати в першому таймі та навіть комбінувати, що не властиво командам Петракова, адже він сповідує вертикальний футбол.

Фіни вправні в хокеї, бігу на лижах, але футбол їм не завжди підкоряється. Рівень майстерності з нашого боку був набагато вищим. «Суомі» подумали, що можуть грати з Україною першим номером – це було тактичною помилкою.

Боснія та Герцеговина – непростий суперник, але не надто. Це команда нижче середнього рівня в Європі. Перемогти такого опонента нам цілком до снаги. Проте не варто розслабляти «булки». Боснійці можуть чинити гідний супротив і нічим не поступитися.

Думаю, що гнила атмосфера довкола збірної України рано чи пізно вилізе боком. Як писав Антон Чехов: «Якщо на початку п’єси на стіні висить рушниця, то в кінці вона має вистрілити». Таке враження, що деякі люди чекають на поразку, щоб добити бідного Петракова, а той відбивається. Так не можна, збірна у нас одна, тому за неї потрібно завжди вболівати, а гравцям – віддавати всі сили.

Перемога над Фінляндією та домашній матч у фартовому Львові, в якому вміють підтримувати національну команду – це хороші передумови для позитиву. Проте не беруся прогнозувати підсумковий результат. Зроблю ставку, що обидві команди заб’ють.