29 вересня 2021 10:15
2

Форвард "Шерифа" Яхшибоєв - перший узбек після Шацьких, який забивав у Лізі чемпіонів

У першому турі групового етапу ЛЧ "Шериф" переміг "Шахтар" (2:0), а тепер впорався на виїзді з "Реалом" (2:1).


Крім того, "Шериф" завдав "Реалу" першої поразки в сезоні, а один з голів забив форвард збірної Узбекистану Жасур Яхшибоєв. Мадридці після семи турів Ла Ліги здобули п'ять перемог і дві нічиї.

Як повідомляється, Жасур Яхшибоєв став другим узбекистанцем, який забивав у Лізі чемпіонів після Максима Шацьких. Екс-бомбардир київського "Динамо" відзначився в ЛЧ першою з азіатських футболістів ще в 1999-м. А в 2006-му Шацьких приніс динамівцям нічию з "Реалом" (2:2). Тоді він зробив дубль у першому таймі, а на 86-й і 88-й хвилинах своїм дублем відповів Роналдо.

Жасур Яхшибоєв ще рік тому виступав за білоруський "Шахтар", з яким він виграв титул чемпіона Білорусі сезону 2020 року. З 16-ма м'ячами Джасурбек став другим у списку бомбардирів чемпіонату.

У лютому 2021 року він підписав дворічний контракт з польським клубом "Легія" (Варшава), де майже не потрапляв до основного складу або починав матч з лавки запасних. Але вже в серпні став виступати на правах оренди за "Шериф" (Тирасполь).

Жасур Яхшибоєв народився 24 червня 1997 року в містечку Чиназ, в Ташкентській області. Є вихованцем Ташкентського»Пахтакора".


Фото-ФК "Шериф"

Есть чуйка что Шериф раскупят в конце сезона, и будем еще локти кусать что не забрали его. Еще очень интересен левый защитник, уже 3 голевые отдал, причем обратил внимание, что отдает очень нацеленные передачи с поднятой головой.
Сховати
Oldbobby, та ну, при такой рпсхлябанной защите, там бы и Супряга забил.
Пока в нем не вижу ничего такого, чтоб он был лучше Супряги и Шкурина.