19 вересня 2021 10:28
3

Експерт Дегтярьов про суддівські рішення в матчі "Динамо" - "Олександрія": "Формальний привід для пенальті був. Гармаш трохи "домалював"

В ході центрального матчу восьмого туру УПЛ, в якому змагалися київське Динамо і Олександрія не обійшлося без епізодів, в яких багато залежало від суддів.


Найбільш резонансні сталися в компенсований до другого тайму час, коли арбітр Дмитро Кривушкін спочатку призначив пенальті у ворота гостей, а потім протягом однієї хвилини показав одну червону і три жовті картки учасникам двостороннього конфлікту на полі.

Прокоментувати ці епізоди для FanDay погодився відомий у минулому арбітр з Одеси Олександр Дегтярьов, який входив до когорти кращих суддів чемпіонатів СРСР та України.

- Що стосується моменту, що виник при подачі кутового біля воріт Олександрії на п'ятій компенсованій до другого тайму хвилині, то формально рефері з призначенням одинадцятиметрового був правий, - ділиться виконує роль суддівського експерта Дегтярьов. - 37-й номер олександрійської команди Рибалка тримав динамівця Гармаша за футболку, ще й тягнув його на себе. Гравець Динамо ще трохи "домалював", але все ж сам факт порушення мав місце – перед падінням на газон Гармаш аж прогнувся. Наскільки воно було акцентованим і наскільки вплинула сила натягу футболки на подальші дії динамівця, складно говорити. Але в тому, що Дмитро Кривушкін мав підстави призначити пенальті, не сумніваюся. Я не такий бувалий експерт, як деякі спеціалізуються на цьому мої колеги, але моя точка зору така: одинадцятиметровий був обгрунтованим.

- Можна сказати, що в даному випадку арбітру допомогла система ВАР?

- Так і є. Кривушкін спочатку показав на повторний кутовий, після чого і включився фактор ВАРа. Йому по системі зв'язку надійшов сигнал від колег, що відповідає за перегляд відео, і він побіг до монітора дивитися повтор епізоду. Подивившись уважно кілька повторів, рефері переконався, що була підстава для призначення пенальті – і він вказав на "точку". Не будь допомоги ВАРа - і рахунок напевно залишився б "сухим".

- Вийшло так, що Динамо отримало свого роду компенсацію за скасований трьома днями раніше гол у ворота португальської Бенфіки за допомогою ВАР…

- Так-так, так і вийшло. Хоча змагання різні, в одному випадку динамівці втратили три очки, а в другому – здобули.

- Що скажете з приводу видалення олександрійця Ігоря Кирюханцева?

- Воно абсолютно правильне. За рахунку 0: 1 мала місце навмисна спроба вдарити суперника, яка завершилася падінням Шабанова. Останній, правда, теж "малював". Може, удар був не настільки сильним, щоб людина відразу впала. Проте, сам факт його нанесення був-ось у чому справа. А це вже трактується як "агресивна поведінка" або "грубе порушення" і карається червоною карткою.

- Чергову жовту картку в нинішньому сезоні отримав Денис Гармаш. Було за що його попередити?

- Цей гравець завжди намагається влізти в епіцентр пристрастей. Ось і цього разу напевно він кинувся когось зі своїх одноклубників захищати-ось і поплатився.

В'ячеслав Кульчицький
смотрел минут 25, стало скучно и я ушел. пока нет западного профессионализма и 100% отдачи на поле
Херня какая .....Как это с Бенфикой потеряли 3 очка? Там что за победу давали 4 ? ))))))))
Гармаш падал после очевидного толчка в спину. Эксперту не мешает дорисовать себе очки на нос, а не фантазировать. Эпитет дорисовал может быть применим только к Шабанову, Гармаш не стал падать даже когда его тянули за футболку, хотя мог бы.