28 жовтня 2020 20:23
6

Виктор ГРАЧЕВ: "Если бы "Шахтер" Луческу играл так в обороне, мы были бы в финале Лиги чемпионов"

Колишній форвард "Шахтаря" Віктор Грачов проаналізував матч Ліги чемпіонів "Шахтар" - "Інтер", який завершився нульовою нічиєю.


- Гра була важкою з психологічної точки зору. У "Шахтаря" ще боліли рани, яких завдав йому "Інтер" у серпневому півфіналі Ліги Європи (0:5). Враховуючи недавню історію з хворобою гравців основи, Каштру важко було скласти адекватний план проти пресингу "Інтера". Я не уявляю, яких зусиль коштувало Хочолаві, Бондарю й згодом Матвієнкові стримати Ромело Лукаку. Форвард швидкий, дуже атлетичний і, до того ж, не гребує дрібним фолом у силовій боротьбі. Звісно, все могло закінчитися сумно, якби не Трубін й удача, яка допомагала нам у складні моменти. Але якщо в підсумку на табло позитивний рахунок, то, значить, план на гру був правильний. Я його підтримую. Скажу більше: якби при Луческу "Шахтар" умів грати в обороні, ми вже давно зіграли б у фіналі Ліги чемпіонів. Але тоді Луческу грав лише на атаку.


Ви згадали Трубіна. П'ятов тепер сидітиме на лаві?


Не все так просто у футболі. Трубін піймав кураж і свою гру. Однак осіння частина сезону буде настільки насиченою, що навряд чи один воротар зможе грати без замін через 2 дні на третій. Це втомлює психологічно, немає часу на емоційне відновлення. "Свої" голи він ще пропустить. Думаю, це зрозумів і Луїш Каштру. "Шахтар" зіграв одним складом 3 матчі за 6 днів. Травмувалися Хочолава і Дентіньйо. Їх уже треба міняти. Свіжість решти теж викликає великі сумніви. Думаю, в наступному матчі чемпіонату вийдуть ті, хто перехворів на коронавірус. А далі ситуація стабілізується й гратимуть ті, хто сильніший на цей момент. Бо якщо вчора в захисті "Шахтар" відіграв удало, то в нападі було видно, що гравцям бракує сил. Думаю, П'ятов дограє цей сезон.


За тиждень донеччани прийматимуть удома "Боруссію". Німці залишаються традиційно незручним суперником "Шахтаря"?


Я не говорив би про це. Ми ще не забули, як наша команда влітку розправилася з "Вольфсбургом". Звісно, "Боруссія" трохи стабільніша зараз, але це не "Баварія", де можна говорити про приреченість. Німці теж не залізні. Вони зіграли три важких матчі за шість днів і теж потребують перепочинку. Усе вирішуватиме довжина їхньої лави запасних. Однак точно знаю, що сценарій гри проти "Інтера" вже не повториться. "Шахтар" більше гратиме на атаку, бо перемога в цій грі фактично забронює донеччанам третє місце в групі. А там можна буде помріяти і про вихід із групи.


Італійські вболівальники називають "Шахтар" найслабшою командою групи. Мають рацію?


Справа вболівальників – порожні розмови. А фахівці працюють і роблять висновки. Не можна таке говорити, передивившись один матч. У грудні, після завершення групового турніру, я із задоволенням послухаю вболівальників "Інтера".

в сраці вони були б.
от это - парень - Гагарин...
Если бы у Луческу был состав Блохина, легко взял бы Лигу Чемпионов)
Сховати
Алексей, да уж, трансферы были что надо, интересно было следить за подписаниями, а не как сейчас...
Если б не Любош Михель, не видать вам кубка УЕФА как своих ушей.
А Луческу дотепер сидить їм в печінках )))