1 червня 2020 19:25
1

Виталий МИКОЛЕНКО: "Мы просто давно встречались с "Шахтером", еще осенью, и немного подзабыли, как играть с ними"

Захисник «Динамо» Віталій Миколенко поділився враженнями від вчорашнього поєдинку чемпіонату України з донецьким «Шахтарем», в якому «Динамо» поступилося 1:3:


- Матч з «Шахтарем» був першим після тривалої перерви, пов'язаної з карантином. Які відчуття, як у фізичному, так і психологічному плані?

- Що стосується фізичних кондицій, то у першому таймі все було добре, але починаючи десь із 70-ї хвилини почали хапати судоми. Але це нормально, враховуючи, який тривалий період пройшов з моменту призупинення чемпіонату. Морально ж було приємно нарешті відчути ігровий ритм. Шкода, що без глядачів, але уболівальники влаштували нам прекрасне фаєр-шоу перед заїздом на стадіон. Чесно кажучи, у мене мурашки по шкірі побігли - було дуже приємно.


- Чи вплинуло те, що довелося грати відразу з «Шахтарем»? Може, з іншою командою було б простіше відновлювати чемпіонат?

- Для мене особисто було неважливо, з ким грати. Тим більше зараз немає відверто прохідних команд, які можна на одній нозі обіграти, особливо після настільки тривалої перерви.


- Як зазвичай, у матчах між «Динамо» і «Шахтарем» не обійшлося без спірних моментів. Суддя кілька разів вдавалася до системи VAR і дивилася моменти. На твій погляд, наскільки справедливими були рішення рефері?

- Коли забивав Сидорчук, то Попов ледве зачепив Степаненка, тим більше не зумисне, тому я не вважаю, що там було порушення.


- Після перерви чи ти помітив якісь зміни у грі «Шахтаря»?

- За той час, що я граю у першій команді, малюнок у «гірників» один і той же. Ми просто минулого разу давно з ними зустрічалися, ще восени, і трохи призабули, як грати з ними. Але після карантину у них особливо нічого не змінилося - вони так само, як зазвичай, грали у свою гру, в короткий і середній пас.


- Наскільки сильно вплинув той факт, що після забитого м'яча ви відразу ж пропустили?

- Звичайно, в будь-якому випадку, трохи засмутилися, що відразу пропустили. До цього у нас була перевага, але м'яч у відповідь, як мені здалося, «розворушив» суперника, «гірники» стали більше рухатися і шукати моменти. Але я не можу сказати, що пропущений м'яч сильно підкосив нас.


- Другий тайм вийшов гіршим, ніж перший, тому що сил не вистачило на весь матч?

- Як ми обговорювали у роздягальні після матчу, у «Шахтаря» спрацювала перша заміна - замість Коваленка вийшов Маркос Антоніо, після чого вони почали більше контролювати м'яч, а ми, навпаки, допускали помилки навіть у простих ситуаціях, через що була присутня нервозність.


- Вчора день народження був у Георгія Бущана. Якось вітали його?

- Вранці, ще на сніданку, тренери та вся команда привітали Георгія. А після матчу вже якось не до цього було...

"Мы просто давно встречались с "Шахтером", еще осенью, и немного подзабыли, как играть с ними"
Полный бред!!!!