3 грудня 2018 13:02
1

Юрий МАКСИМОВ: "Главное, что сейчас в "Динамо" делается ставка на молодых ребят"

Колишній півзахисник «Динамо» Юрій Максимов поділився своїми очікуваннями від матчу проти «Чорноморця».


- У попередньому турі «Динамо» поступилося «Олександрії» заслужено?

- Важко сказати, заслужено чи ні. Я вважаю, що не вистачило досвіду. Були моменти, які потрібно було реалізовувати, були помилки в захисті, невимушені, на рівному місці. У киян молода команда, яка лише будується. Хлопці дуже перспективні, але коли у складі стільки гравців по 19-20 років – такі поразки будуть траплятися. Головне, що на цих молодих хлопців зараз робиться ставка. Малюнок гри «Динамо» мені загалом сподобався, проте «Олександрії» цього дня можливо трошки більше пощастило.


- Перебування на третьому місці для «Динамо» це шок?

- Я би й не сказав, що зараз команда виглядає так, наче їй потрібна шокова терапія. Лише нещодавно були дуже хороші ігри проти «Шахтаря» та «Ренна». Коли такі матчі чергуються з поганими - це саме наслідок того, що молода команда грає на два фронти. Двадцятирічні хлопці поки не навчилися себе правильно налаштовувати. Плюс, більшість із них грає за національну або молодіжну збірну. Загалом, я переконаний, що третє місце для «Динамо» – випадковість.


- Зараз уже повернувся до тренувань Бєсєдін, проте Вербич продовжує грати в нападі. Як він вам на цій позиції? Чи довго це триватиме?

- Важко сказати, адже я не знаю, в якій формі зараз перебуває Артем. Вербич забиває – це головне і для тренера, і для вболівальників. Але ж разом із тим ми бачимо, що він не виконує такої кількості роботи для партнерів, яку робив Артем. Плюс, треба розуміти, що з Вербичем у нападі стає слабшим наш півзахист. Словом, Беньямін гідно виглядає й дуже старається, але ж він не форвард. Думаю, краще буде, якщо Бєсєдін набере форму, а словенець повернеться до півзахисту. Він і сам казав, що хотів би грати на звичній позиції…


- Що можете сказати про «Чорноморець»?

- Знаєте, не так легко хвалити команду з передостаннього місця, але, якщо чесно, не маю бажання її критикувати. У колективі настільки часто змінюється склад, що тут в принципі важко розраховувати на стабільність. Грають, як можуть.


- Одесити спробують зачепитися за перемогу або все ж не ризикнуть та гратимуть на нічию?

- Дуже сумніваюся, що «Чорноморець» відкриватиметься. Та й «Динамо» не думаю, що дозволить одеситам створити багато моментів. Скоріше поставлю на те, що одесити закриються та спробують вибігти у кілька контратак. А динамівцям традиційно доведеться грати позиційно.


- На вашу думку, погода якось вплине на гру?

- Хіба що трохи. Усім неприємно грати за такої погоди – одесити не виключення. Звичайно, «Динамо» має домінувати та перемагати. Навіть попри погану погоду, втому після перельоту з Астани та інші фактори. Не так багато матчів лишилося у цьому році. Хочеться, щоб команда видала в них свій максимум.

Максимов прав, когда в команде много молодёжи, то ей свойственная нестабильность. И пусть я не в восторге от Хацкевича, но не он мажет по мячу и делает детские ошибки в обороне. (Это же касается Супряги в Дубле, где, как известно, тренер - Мороз...)
Бразильцы? Они сами понимают, что приехали в Киев далеко не в форме!
А вот игнорирование Миккеля Дуэлунда меня действительно удивляет!!!