6 грудня 2017 14:40
6

Звезды Премьер-лиги. Николай Шапаренко

У цій рубриці читач зможе ознайомлюватися зі стислими характеристиками футболістів, які виступають у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги та з найкращого боку проявили себе в останньому календарному турі. Відповідні характеристики даватимуть професіонали своєї справи — колишні гравці й нинішні тренери, а також фахівці, завдання котрих — робити необхідні акценти.


Півзахисника «Динамо» характеризує експерт Артур Валерко:


Характеристика. Сучасний мобільний центрхав із хорошим володінням м’ячем та великими задатками до зростання.


«Плюси» в грі. Командний гравець: чудово комбінує з партнерами, вміє зіграти на коротко й у довгий пас. Стрімко реагує на розвиток подій під час матчу. Вміє організувати атаку й завершити її. Добре б’є і пасує правою ногою. Крім того, Шапаренко універсал, адже здатний вийти як на позиції «класичного» центрхава, так і в амплуа атакувального центрального півзахисника.


«Мінуси» в грі. Виглядає тендітним (можливо, не наростив м’язову масу). З огляду на антропометрію, не дивно, що Миколі бракує вміння грати на «другому поверсі». Також ми поки не бачили його у протистояннях із сильнішими командами, тобто нам не відомо, як він грає без м’яча. Ще варто зауважити таке: цілком імовірно, нинішнє входження Миколи в першу команду «Динамо» могло початися торік.


Перспективи. Сьогодні формується кістяк нового півзахисту киян, який може надовго стати їхнім уособленням (згадуємо також Віктора Циганкова, Володимира Шепелєва…). Якщо все складеться вдало, Шапаренко виросте у футболіста світового класу.

Працьовитий, старанний, добре поле бачить. Молодець! Бажано патли зібрати в пучок (як у Віди), бо грати періодично заважають.
Может, он и выглядит хрупким, но в отборах играет довольно жестко и, главное, быстро.
Не дай бог пацан прочитает эту статью. Особенно заголовок.
минусы в игре вообще ни о чем, он же не бельгийский негр в 20 лет 90 кг весить? обычный парень обычного телосложения, как для своего возраста, шустрый и мобильный, украинский пабло аймар, ну или месси, схожесть с последним даже внешняя
Сховати
Hargalaten, скорее с Платини, только маленький. Если все пойдет нормально - большая надежда.
3 матча сыграл уже звезда ????