6 вересня 2017 15:52
2

Денис БОСЯНОК: "Коноплянка и Ярмоленко продолжают страдать комплексом украинского чемпионата"

Відомий телекоментатор Денис Босянок - про поразку збірної України в матчі відбору на ЧС-2018 проти Ісландії (0: 2).

Про те, чи став для нього цей результат несподіванкою в світлі вдалої гри проти Туреччини: Ви правильно розмірковуєте, адже перед цим була справжня вистава у Харкові. У наших серцях знову запалав вогонь після побаченого глибокого і надзвичайно переконливого футболу у виконанні збірної. Проте, на превеликий жаль, вчора довелося переконатися, що у нас – посередня команда. Вона лише на шляху до того, щоб бути командою високого рівня. Лише команди високого рівня грають не один класний матч на три-чотири місяці, а роблять це у 80 відсотках відбіркового циклу. За великим рахунком, необхідно просто відкрити очі, подивитися на склад нашої збірної, і зрозуміти: ми й так достатньо високо перебуваємо у нашій групі, як на мене.

Про слова В'ячеслава Заховайло на адресу Віктора Коваленко: Думка Заховайла – дуже оригінальна і цікава. Не знаю внутрішньої кухні збірної, не знаю, які там стосунки, але, насправді, я б не ставив Коваленка. Не розумію, чому в матчі з таким бойовим суперником, справжніми вікінгами, не ставити Гармаша – одного з головних бійців, які зараз є в українському чемпіонаті. Як показав матч, ігнорування Гармаша стало помилкою Шевченка.

Про ставку на Малиновського: Вчора усі переконалися, що Маліновський – слабкий плеймейкер. Принаймні, на міжнародному рівні. Я б не хотів вішати на нього всі гріхи. Але Руслан діє на такій позиції, яка визначає гру в середині поля. Він розгубився і провалився.

Про самовіддачу лідерів збірної: Вчора команда розгубилася, бо не зіграли так, як належить, ватажки – Коноплянка і Ярмоленко. Знову переконуюсь, що їм надзвичайно важко зіграти два поспіль матчі (навіть не кажу про більше) на високому рівні. У Харкові, на мою думку, Коноплянка провів свій найкращий матч у футболці збірної України. Але що сталося по дорозі в Ісландію – мені незрозуміло.

От куди вчора подівся Ярмоленко? Я так і не зрозумів. Коноплянка старався трохи більше, але грав не з такою пристрастю, як у Харкові. А Ярмоленко просто загубився. Ви помітили, як жорстко його зустріли на перших секундах матчу? Можливо, це вплинуло на гру Андрія. Він просто заснув на полі.

Тобто, в Ісландії у нас не було центрального півзахисника, ідеолога гри, та ще й Ярмоленко, який спроможний зробити результат, губиться і втікає від відповідальності. Команда зламалася дуже швидко.

Сподіваюся, збірна України все ж проникнеться відповідальністю і пристрастю, яка вчора була в Ісландії на трибунах. Стільки народу прилетіло підтримати нашу команду! Я вже уявляю, що робитиметься в Києві 9 жовтня, коли прийматимемо Хорватію. Тож футболісти повинні згадати про вболівальників, які завжди глибоко і пристрасно перебувають поруч із улюбленою збірною.


Олег Бабий

Вся справа в тому, що в Україні відсутня відповідальність за скоєне, в тому числі і за таку погану гру!
Як завжди цікаво читати (і слухати) Дена