13 березня 2016 16:14
7

"Динамо" U-19 разгромило "Шахтер" U-19, Цыганков оформил дубль

У першому матчі 2016 року в Чемпіонаті U-19 «Динамо» на виїзді перемогло «Шахтар» 4:1.


Звітна зустріч не стала першою в році для підопічних Унаї Мельгоси. Трохи більше місяця тому, 9 лютого, команда зіграла матч в Юнацькій Лізі УЄФА проти англійського «Мідлсбро». У порівнянні з тим поєдинком тренери провели в стартовому складі одразу чотири заміни - в воротах Солдатенка замінив Кучерук, в захисті замість Лук'янчука вийшов Попов, а в півзахисті Михайличенко і Циганков поступилися місцем Кравченку і Таранусi.


Відзначимо появу на полі Владислава Кучерука та Дениса Попова, обидва вони 1999 року народження і ще формально не закінчили навчання в випускний групі ДЮФШ. А також дебют в чемпіонаті в динамівській футболці Ахмеда Алібекова, який в першій частині сезону виступав за запорізький «Металург».

Перед звітною зустріччю «Шахтар» очолював турнірну таблицю, випереджаючи сьоме «Динамо» на дев'ять пунктів. Щоправда, у киян в запасі залишалися три незіграних поєдинки, так що за втраченими очками в таблиці рівновага. Тим вище була значимість звітної зустрічі, про що прекрасно розуміли футболісти і тренери обох команд.


Примітно, що «Шахтар» в чемпіонаті більше всіх забив м'ячів, а «Динамо» менше всіх пропустило. Але на полі не було протистояння атаки однієї команди і захисту іншої. Вже на 7-й хвилині динамівці вийшли вперед, це Кравченко першим встиг на добивання. Непросто в наступні хвилини довелося захисту і воротареві «біло-синіх», але з натиском гірників вони впоралися. А перевівши дух, зуміли збільшити перевагу. Кращий бомбардир команди Щебетун майстерно перекинув м'яч через голкіпера, забивши свій шостий м'яч у нинішньому чемпіонаті.


У другому таймі гру «Динамо» освіжив Циганков. Атакуючий півзахисник з легкістю уникав суперників, часто брав гру на себе. І зумів двічі досягти успіху. Спершу Віктор був збитий у штрафному, і сам же реалізував пенальті, а трохи пізніше замкнув флангову передачу Шепелєва. На останніх хвилинах гірники зуміли провести гол престижу, скоротивши неприємну для себе різницю в рахунку.


Наступний матч в Чемпіонаті U-19 «Динамо» проведе 20 березня проти «Ворскли».


Сезон 2015/16. Чемпіонат U-19. 19-й тур

13.03.2016. смт.Чапаївка, стадіон «Княжа-Арена»


«Шахтар» - «Динамо» - 1:4 (0:2)


«Шахтар»: Трещейко (к), Грачов, Шевченко, Семеніхін, Савін, Чех, Топалов, Ігнатенко (Проданов, 85), Бугай, Зінкевич, Авагімян.


«Динамо»: Кучерук, Чоботенко (к), Дубінчак, Тимчик, Попов, Шепелєв, Кравченко (Циганков, 46), Шапаренко (Козак, 84), Алібеков (Масалов, 81), Тарануха (Вантух, 74), Щебетун.


Голи: Авагімян (90, з пенальті) - Кравченко (7), Щебетун (25), Циганков (79, з пенальті; 88, гольова передача Шепелєв)


Попереджені: Ігнатенко (35), Шевченко (63) - Тарануха (27), Дубінчак (62).

За один день два раза проиграли со счетом 1-4...хм)))
Цыганков - умничка. Нам бы в полузащиту еще бы парочку таких ребят, и через два-три года можно было бы не беспокоиться за проблему креатива в линии атаки.
Сховати
Юрий, по всем возрастам курит твой шахтер! А ты рассказываешь, о каких-то "разных планетах" и т.д... Выливаешь кучу левой, ничем подкрепленной информации на руководство, тренеров, селекцию, ДЮСШ, клуб (в период ответственных игр), а сам ни на один вопрос ответить не можешь.
"Нам бы в полузащиту еще бы парочку таких ребят, и через два-три года можно было бы не беспокоиться за проблему креатива в линии атаки" , кому "Вам бы"?
только непонятно почему его на весь матч не хватает. Ни разу в этом году в основе не выходил, ни в Ю-19, ни в Ю-21
Цыганков-наше будущее
Сховати
Александр, ага... Только в таком возрасте надо уже смотреть в сторону основы. А то в вечно перспективных останется
Сховати
Серджо, В каком "таком" возрасте? Ему 18.