18 січня 2014 20:55
1

Мемориал Макарова. Молодежная команда "Динамо" уступила РВУФК

Сьогодні відбулися чергові матчі на Меморіалі Макарова. Найбільший інтерес викликав поєдинок юніорів «Динамо» та Республіканського вищого училища фізкультури.

Команда РВУФК, з якою працює відомий фахівець Віктор Іщенко, вважається структурним підрозділом київського «Динамо». Тож і не дивно, що звітний матч викликав підвищений інтерес у футбольного люду, а самих гравців налаштував на безкомпромісний лад. Гра була достатньо напруженою і відносно рівною, однак до небезпечних ситуацій доходило рідко. Можливо, дещо ближчими до успіху були хлопці з молодіжки, але надійно зіграв голкіпер учнівської команди. Натомість підопічним Іщенка поталанило провести результативну контратаку наприкінці зустрічі. Станіслав Олейников, отримавши передачу під удар з флангу, буквально розстріляв ціль з метрів дев’яти — 1:0 на користь РВУФК.

Іншу несподіванку в цій же групі «створили» спільними зусиллями «Колос» і «Локомотив». Обласні чемпіони, маючи впродовж матчу близько десяти цілком реальних нагод, забити так і не змогли. А залізничники, захищаючись як спартанці, вистояли — і не звели нанівець інтригу в боротьбі за другу путівку від групи. За другу, бо першу, судячи з усього, забере собі «Десна»: чернігівці уде здобули три перемоги поспіль із загальним рахунком 21:0.

У другій групі виграли свої матчі обидва фаворити. Правда, путрівці — з курйозними пригодами. Лік голам у їхньому матчі з учнями КДЮСШ-15 повів голкіпер Дмитро Яковенко, який… закинув м’яча в свої ворота! Добре, що підопічні Ярослава Вишняка відігрались одразу ж — у наступній атаці, бо психологія й справді штука важлива. Найцікавіше, що своєрідний парад стрільців у по-хокейному результативному поєдинку закінчився точно так, як і почався, — з автоголу. На цей раз Дмитро Штомпель зрізав м’яча до сітки КДЮСШ-15 після різкого прострілу з флангу. А найвагоміший внесок у перемогу «Ретро» зробив син засновника і президента ватутінського клубу, колишнього гравця київського СКА Петра Ніколенка — Ілля, який відзначився двома точними ударами під завісу напруженої зустрічі.

Матч лідерів ознаменував ігровий день в третій групі. «Рубін» дещо несподівано зазнав великої поразки від коростенців, пропустивши гол уже на першій хвилині і програючи до 25-ї хвилини вже чотири голи. Правда, пояснення цієї несподіванки, що називається, лежить на поверхні: Олександр Єжаков вимушено, з огляду на травми та хвороби провідних виконавців, перекроїв лінію захисту, задіявши в центрі молодих Анатолія Фурсенка і Артема Бобошка, а на правому фланзі ветерана Олександра Клименка, який минулий сезон провів у ФК «Буча». По перерві «Рубін» переглянув велику групу молодих виконавців, один з яких — місцевий талант Олег Лига — забив свій перший м’яч серед дорослих на всеукраїнському рівні. Натомість в UPG, матеріальну основу якій забезпечив президент клубу Володимир Миколайович Петренко, з’явились імениті новачки — Роман Пахолюк, відомий за виступами в ЦСКА, «Чорноморці» та Казахстані, а також Андрій Якимлюк з ФК «Бровари».

Гонку снайперів очолив чернігівець Микола Агапов, який забив уже сім м’ячів. На три менше в богуславця Володимира Шваба. Останній, до речі, міг мати і більше, але в звітному турі не переграв голкіпера ПФУ з одинадцятиметрової позначки.

♦ ПЕРША ГРУПА. ЛОКОМОТИВ — КОЛОС — 0:0. ДЕСНА — ЕНЕРГІЯ — 10:0 (Стеценко, 11, Козак, 14, Гулардава, 17, Чепурненко, 61, 69, 89, Агапов, 54, 58, 63, 64). ДИНАМО-МОЛ. — РВУФК — 0:1 (Олейников, 85).

Становище команд: ДЕСНА — 9 очок, КОЛОС — 7, ЕНЕРГІЯ, РВУФК, ДИНАМО-МОЛ. — по 3, ЛОКОМОТИВ — 1.

♦ ДРУГА ГРУПА. КДЮСШ-15 — ФК ПУТРІВКА — 2:7 (Яковенко, 18, у свої ворота, Бічашвілі, 90 — Шупик, 19, 80, Бондаренко, 26, 70, Вишняк, 45, Зелді, 51, Штомпель, 72, у свої ворота). ФК РЖИЩІВ — РЕТРО — 0:4 (Бойко, 22, Ніколенко, 81, 85, Хлань, 87).

Становище команд: ДИНАМО-2 — 6 очок, РЕТРО — 5, ПУТРІВКА — 4, КДЮСШ-15 — 1, РЖИЩІВ — жодного.

♦ ТРЕТЯ ГРУПА. ФК МУЗИЧІ — ДІНАЗ — 2:1 (Кушка, 12 , пн, Романчук, 41 — Морозко, 32). РУБІН — UPG — 2:5 (Антоненко, 70, Лига, 90 — Кудельник, 1, Гусак, 9, Шкільний, 20, 53, Корнійчук, 23). ЄДНІСТЬ — ЗІРКА — 4:2 (Кордюх, 54, Гаврильченко, 57, Сисоєв, 59, Дудник, 89, пн — Пісковець, 46, Мартинюк, 56).

Становище команд: UPG — 9 очок, МУЗИЧІ, РУБІН — по 6, ЄДНІСТЬ, ДІНАЗ — по 3, ЗІРКА — жодного.

♦ ЧЕТВЕРТА ГРУПА. ЧЕМПІОН-ДАРНИЦЯ — ЛОКОМОТИВ-2 — 2:0 (Кружкін, 35, Рибак, 77). ПФУ — РОСИЧІ — 1:1 (Прокіпчук, 55 — Шваб, 51). Нереалізований пенальті: Шваб, 65 — воротар.

Становище команд: ПФУ, РОСИЧІ — по 4 очки, КНЯЖА, ЧЕМПІОН-ДАРНИЦЯ, ЛОКОМОТИВ-2 — по 3. 

Замечательный турнир памяти Вратаря Республики, с каждым годом все интереснее, динамовская молодежь понравилась. Несколько лет назад именно на этом турнире блистал Ярмоленко, Зозуля и другие.