29 липня 2013 15:56
3

Роберто МОРАЛЕС: "Динамо" впервые в новом сезоне сыграло мощно"

Коментатор проаналізував для "Футболу 24" третій тур УПЛ, пояснивши, зокрема, чому так слабко зіграли "Дніпро" і "Шахтар".

- Роберто, який поєдинок назвете матчем туру?

- Як не крути, а найбільше сподобався матч "Динамо" із "Севастополем". Кримчани непогано себе зарекомендували у попередніх турах, тим не менше "Динамо" зіграло потужно - вперше у новому сезоні. За динамікою, за змістом цей матч дивився на одному подиху.

- "Дніпро" знову поступився "Зорі". Рамос не вміє грати проти Вернидуба, чи проблема лежить глибше, і ми знову побачимо "Дніпро", якому бракує стабільності?


- Брак стабільності можна виміряти на відстані кількох поєдинків. Поки що поразку від "Зорі" можна назвати співпадінням. Ті м'ячі, які влітали у ворота Бойка - це більше, ніж те, на що могли розраховувати луганці. Безперечно, "Дніпро" цього разу не був таким потужним, як у перших двох турах. До того ж, дніпряни традиційно сильно грають восени, а спад настає навесні. Відтак, передчасно говорити про кризу. "Зоря" скористалася кредитом фортуни.

- Що коїться зі "Шахтарем"? Такого невдоволеного Мірчу Луческу на прес-конференціях не бачили вже давно. А в наступному турі "гірникам" грати з "Динамо"...

- Прийшли нові люди, йде перебудова. Як би там не було, але ті, хто прийшли, є іноземцями, тож "Шахтар" дуже жорстко впирається в проблему ліміту. От Нем, приміром, бігає, щось робить, але він ще не адаптувався до ігрової схеми. Можливо, цю схему взагалі будуть змінювати, зважаючи на ігрові характеристики новачків, і гратимуть ще ширше. Одразу замінити тих, хто пішов, неможливо. Це тривалий процес. Ось Факундо прийшов - форвардів такого типу в "Шахтарі" ще не було, він значно кращий реалізатор, ніж Адріано. Проте Луїс грає ще й на півзахист, а Факундо тільки на вітрі діє. Ніхто не сперечається, що "Шахтар" кепсько зіграв проти "Чорноморця". Там арбітр ще й пенальті міг призначити за гру рукою. Але хочу наголосити на тому, що такий спад у грі "гірників" - очікуваний. Мене він не дивує.

- На старті сезону є чимало нарікань на арбітраж. Це і гол Крістальдо, і пенальті імені Ленса, а тепер ще й Григорчук розкритикував феміду, Таргамадзе...


- Безумовно, помилки є. Непризначене пенальті в матчі "Динамо" - "Волинь" і гол Крістальдо - найбільш неприємні з них. Але ви подивіться огляди топ-чемпіонатів, там відбуваються аналогічні речі. Щоправда, там менше підозр в упередженості суддівства - це факт. Позитив бачу в тому, що у нас поки що немає провального арбітражу, є лише провальні епізоди. Ідеального суддівства ніде нема. За підсумками трьох турів не було такого, щоб сказали "це крах".

- Повний провал на старті бачимо у "Таврії" та "Карпат". Це головні претенденти на виліт?

- Фіаско "Таврії" пов'язане зі складною внутрішньою ситуацією. Яким буде майбутнє команди залежить від того, наскільки швидко вирішаться ці неігрові проблеми. Тренер принаймні намагається зберігати оптимізм. З "Карпатами" складніше. Стільки розбірок з власними футболістами - це серйозна проблема. Севідов начебто непоганий тренер, але і Костов та Кононов були такими, проте пішли у відставку. У "Карпатах" поганий клімат - і це трапилося не вчора, не позавчора. Ще й фінансові негаразди... Проблем стільки, що справді можна вилетіти в першу лігу.

Перемога 3:0 - це ще не гарантія щастя і безпеки для запорізького "Металурга". А нічия з "Динамо" і перемога над "Таврією" не обіцяє безхмарного майбутнього для "Волині". Ось ці чотири клуби - "Таврія", "Карпати", "Волинь" та "Металург" (З), як на мене, стоятимуть у новому сезоні на виліт. "Говерла", скоріш за все, уникне боротьби за виживання. У Грозного величезний досвід. Хоча й у цьому клубі багато внутрішніх проблем. Вони можуть зруйнувати будь-який позитив.

Проблемы Днепра на мой взгляд,это не умение атаковать позиционно а на высоких скоростях весь чемпионат пройти без спадов просто не реально.
"тільки на вітрі діє." вістрі.
"Там арбітр ще й пенальті міг призначити за гру рукою" === Такой большой, а в сказки веришь)