27 квітня 2012 15:03
16

Мирон МАРКЕВИЧ: "Костьми ложиться не будем"

Наставник "Металіста" запевняє, що його команда гратиме в Харкові для вболівальників, однак жертвувати гравцями з ушкодженнями та лягати кістьми на результат харків'яни не будуть.

– Напередодні матча з "Шахтарем" вам як тренеру, команда котрого вирішила всі турнірні завдання, вдається зберігати внутрішній спокій, не слухати те, про що говорять довкола?

– Я, в принципі, не звертаю увагу на цю балаканину. Зрештою, у нашій державі завжди прийнято постійно мусолити теми, які чомусь здаються злободенними. Я просив би журналістів дивитися футбол і говорити лише про нього. Не провокувати й бути розважливішими, бо їм хіба приємно весь час провокувати і домислювати? Та й загалом, у нашому футболі трапляються такі результати, що збагнути, чи було десь там "замовлене слівце" до матчу – завдання неможливе.

– Варто розуміти, що нині ви не читаєте спортивну пресу й не дивитеся футбольні передачі, в яких існує багато натяків нна те, що, мовляв, "Металіст" не занадто чинитиме опір чемпіону?..

– Нічого наразі не читаю і не дивлюся. Знаєте, чому? Сплю тоді спокійніше.

– Чи можна вважати футбольним злочином те, що одна команда, припустимо, гратиме в своє задоволення – не більше?

– Злочином? Хто таке взагалі вигадав? Більш того, я можу вже нині відверто вам заявити, що "Металіст" у Харкові не лягатиме кістьми за результат – нам це просто не потрібно. Обіцяю, що валяти дурня не будемо й футболісти вийдуть грати для вболівальників, але я, тренер "Металіста", абсолютно не збираюся ризикувати здоров'ям гравців, які, приміром, мають нині ушкодження. Скажімо, той же Тайсон усе друге коло провів на уколах, і кидати його в бій я не збираюся. Кого випустити, як грати, куди бігти – усе це проблеми суто "Металіста", а не преси чи зацікавлених сторін. Я вже дивлюся в майбутнє.

– Тут ви згадали про тих, "кого ставити". Тож чи виникають у вас кадрові труднощі у зв.язку з дискваліфікацією трьох провідних футболістів команди: Вільягри, Торсіглєрі та Кристальдо? До того ж, ушкодження має Тайсон.

– У нас є ким їх замінити – вийдуть виконавці, які наразі найкраще готові зіграти в красивий і видовищний футбол, порадувати наших прихильників... Технологія проста.

– Ви вже дали зрозуміти, що вам справді набридли балачки довкола футболу. З огляду на це, питання суто про гру: з яким настроєм ви поверталися з Одеси?

– Із прекрасним! Матч був справді видовищним. Переконаний: глядачі, як і я, отримали від його перегляду задоволення. Щоправда, зрозуміло ж, що в Одесі ми не грали у повну силу.

– З іншого боку, "Металіст" не перемагає вже в п.яти матчах чемпіонату поспіль. Згадаєте, коли востаннє з командою траплялося подібне?

– Такого точно не було давно. До речі, я постійно говорю про це подопічним, наголошую, що час уже перервати цю серію.

– Чи можете назвати три основні причини, які пояснюють цей спад?

– Гадаю, головна причина лише одна: несправедливий виліт із Ліги Європи. Він ударив по амбіціях футболістів, вплинув на їхній психологічний стан. Як наслідок – команда, з точки зору морального стану, не в належному тонусі.

– Що скажете про рівень гри та самовіддачі подопічних?

– І до того, і до іншого у мене претензій немає.

– Мироне Богдановичу, зрозуміло, що всю увагу нині сконцентровано на двох останніх турах чемпіонату, та все ж: чи виникають у вас думки про наступний сезон? Зокрема, ви говорили, що команді потрібно попрацювати на трансферному ринку, передусім, стосовно ліміту на легіонерів, і на початку розмови згадали про те, що вже дивитеся в майбутнє?

– Безумовно, я готовий повторитися, що в нинішньому сезоні нам уже, за великим рахунком, нічого не треба, на відміну від того ж "Шахтаря". Тому нехай донеччани приїздять в Харків і б'ються за результат – ми ж хочемо просто показати якісний футбол.

Так, ви правильно зауважили щодо трансферної роботи. Українці – то наш головний біль і основна проблема вже давно. Тому вже нині я придивляюся до ринку, аналізую його й працюю в цьому напрямку. Сподіваюся, нам вдасться влітку підсилитись вітчизняними виконавцями.

Анатолій Волков, «Український футбол»

Знаете,Мирон Богданович, никто и не сомневался, что Вы просто сдадите матч!!! Ведь Ахметову ну позарез нужны золотые медали,впрочем как и Кубок Украины. А желание Рината Леонидовича -,я уверена,- ЗАКОН для многих!!!
Ви не команда, а проститутки.
понятное дело не будете... и это можно понять, ведь уже ничего не светит, досрочное 3-е (обычное) место...
1) Они действительно не обязаны костьми ложиться))). И у Динамо были матчи в пол ноги, когда все задачи были уже решены (Про проигрыш Ахметовцу, вообще нечего говорить, странно все было)))))). 2)Дождемся результата, а потом будем обсуждать, а вдруг случайная ничейка? Мало вероятно, но все кричащие о сливе будут плохо выглядеть)))))).
...но раком станем
Мне очень понравился аргумент про Тайсона, что он, видите ли, весь второй круг на уколах провел. Возникает вопрос- если Мирон такой заботливый тренер, то почему не отпустил Тайсона в ничего не значащих матчах с Ильичевчцем и Черноморцем?? Более того, Тайсон эти два матча провел без замен.. Что, тогда был не на уколах??
Да, ладно, Металлист действительно решил все свои задачи - честно отпустил игроков в отпуск (не то что ворскла, зоря или арендовец), даст игровую практику неосновному составу. Разборки Динамо и шлюхтера справедливо их не должны волновать, так же как и Динамо в прошлом году не волновала ситуация внизу таблицы и был успешно потоплен Севастополь (а ведь должна была б волновать - не плакали б, что шлюхтер имеет гарантированные 6 очков с мариуполем (!)). Так что перед тем как соринку в чужом глазу замечать, надо свое бревно вытащить. Свои задачи надо решать самим, а нам остается только верить и поддерживать команду.
Сховати
+1927
шо, сурьезно? да, ладно-ладно, верим, знаем... другого и не ждали ))) Сами, ребятки, все сами. Сначала Луганск, дальше Крым и на закуску - Ахметовку. Чемпионами не рождаются - чемпионами становятся. Вопреки всему и вся! Сделаете нам подарок и вы - наши настоящие чемпионы. Навсегда! Пожизненно!
такой как он , не дай бог таких шавок 6 -5 человек.
Металлист принял коленно-локтевую позицию. Хорошо что Мирон свалил со сборной. Тренер-подстилка - фу-фу-фу, презираю.