12 грудня 2011 17:24
8

Президент "Арсенала" направил открытое письмо президенту ФФУ и главе КДК

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

президенту Федерації футболу України
 
Григорію СУРКІСУ
 
(копія - голові КДК ФФУ С.М.Решку)
 
Шановний Григорію Михайловичу!
 
Збори президентів клубів Прем’єр-Ліги, які відбулися днями, довели, що ситуація з суддівством в українському футболі знову викликає багато нарікань. Краще не повторювати тих жорстких формулювань, які казали президенти клубів по відношенню до рівня суддівства. Все це, на мій погляд, підриває основи єдності дій ФФУ та ПЛ, оскільки клуби ПЛ і є обличчям українського футболу - і якщо президенти практично всіх клубів пред’являють претензії до суддів, то навіть висновки шанованих КДК або сіньйора П’єрлуїджи Колліни про те, що «все у нас гаразд» з цим питанням, не підуть на користь вітчизняному футболу…
 
Ви чудово знаєте: від того, що весь час казати «халва, халва…», у роті не стає солодше. Можна йти цим шляхом, закривати очі на кричущі помилки арбітрів, казати, що у нас все гаразд. Мовляв, раз у країні немає тоталізатору, то й ніхто не може на ньому грати. Але ж ми чудово із всією іншою країною знаємо: тоталізатор існує, в нього грають, причому, люди, безпосередньо причетні до футболу. Неможна весь час на червоне казати чорне. Ми ж знаємо з історії: за радянських часів у СРСР «сексу не було», але діти якось народжувалися…
 
Який вихід? Можна вчинити іншим шляхом - раз і назавжди провести врешті-решт детальне розслідування: утворити авторитетну групу розслідування кожного випадку необ’єктивного суддівства, залучивши до неї відомих та авторитетних футбольних фахівців не з числа нині діючих суддів або футбольних чиновників, представників прокуратури, СБУ, МВС. Ця група, розібравши детально кожен момент, може надати висновки та заключення для правоохоронних органів, розслідувавши можливі факти корупції або заангажованості. Я із задоволенням готовий увійти до такої групи, більш того, готовий взяти на себе фінансування її діяльності.
 
Щодо рішення КДК про надання президентами клубів конкретної інформації про випадки корупції: тільки за умови спільного розслідування ФФУ із запропонованою мною групою такі факти отримали б належну суспільну та правоохоронну оцінку. В іншому випадку все знову може завершитися пустими балачками та захованням голови у пісок…
 
Прошу Вас особисто висловити свої думки щодо утворення такої групи. Ії створення та діяльність, на мій погляд, позитивно відіб’ються на іміджі України як країни Євро-2012, піде на користь розвитку українського футболу.
 
Як і інші президенти клубів ПЛ, я чекатиму від Вас особисто та ФФУ кардинальних дій, спрямованих на покращання ситуації з українським суддівством у футболі. Давайте разом зробимо це - і раз та назавжди розв’яжемо це болюче питання!
 
З повагою,
 
президент ФК «Арсенал» (Київ)
 
Вадим РАБІНОВИЧ
Независимые эксперты - это кто такие и откуда приедут? Это люди которые будут отобраны хозяевами клубов, а зарплату им будет платить Рабинович. Какие они будут независимые, если даже дети в детском саду знают - "Кто платит, тот и заказывает музыку". И потом, что они будут расследовать - умышленно или не умышленно ошибся судья? БРЕД. Ведь это доказать практически нельзя. Или они считают, что эта группа "независимых экспертов" должна работать как Печерский или Шевченковский суд. Поступила команда сверху засудить невинного человека и, пожалуйста, он уже сидит. Пример Тимошенко, Луценко очень ярко продемонстрировал работу нашей "независимой" судебной системы. Теперь эти методы хотят перенести на судейский корпус в футболе. И Рабинович делает вид, что он полный идиот, но сильно болеет за украинский футбол. Заслуга Коллины в том, что он оградил судейский корпус от прямого влияния хозяев клубов. Теперь судья не бежит перед игрой в ложу президента клуба за получением инструкций на предстоящую игру. Теперь Слободян вынужден сам ловить судей в проходе стадиона и давать, как прежде, им инструкцию по проведению игры. Ему это не нравится и он жалуется на необъективное судейство. Ни одного конкретного случая преднамеренного необъективного судейства никто из функционеров футбола не предъявил. Игроки делают на поле гораздо больше ошибок чем рефери, но такого шума никто против них не поднимает. Это очередная акция для замыливания глаз любителям футбола от провального выступления "Шахтера" и "Динамо" в еврокубках.
все действия судьи субьективны. Каким образом органы смогут доказать причасность судьи к корупционным действиям? Если есть прямые доказательства, и чему тогда такой комитет? Он либо наивный романтик либо идиот, который не понимает, кто за этим всем стоит. Пусть сначала с лозанским судно расчитается, в потом про нарушения рассказывает.
Во-первых, трепло. Во-вторых, трепло не самостоятельное, а рупор Коломойского. В-третьих, за то, что наговорил на камеру Коломойский в нормальных странах заставили бы ответить. По закону - штрафы, дисквалификации. Это где ж мы живём и кем они себя видят, если должностное лицо ФФУ позволяло себе так языком молоть? В-четвёртых, расследовать-то хорошо бы. По польской схеме - прокуратура, милиция. СБУ пускай. Но... С одной стороны у нас всё продаётся (и кто докажет что Шахтёр даёт, кому жить-то надоело?, с другой непонятно для чего этот геморрой прокуратуре, милиции и СБУ. Они-то в это болото влезать не станут как их не проси.
Маммму иво!
Не давайте судьям. И все!. Брать будет нечего. Все в руках президентов.
Если чесно, мне это открытое письмо больше напоминает блог на сайте, а не документ)))
"Готовий взяти на себе фінансування її діяльності" - лучше с Заваровым рассчитайся, честнейший.
Очередной пейсатый фарс.