3 жовтня 2010 12:50
12

Александр ШОВКОВСКИЙ: "Возможно, через месяц вернусь на поле"

З найтитулованішим голкіпером «Динамо» Олександром Шовковським прес-служба Премьер-лиги поспілкувалась напередодні матчу його команди з «Шахтарем». Втім, ми домовились безпосередньо недільної зустрічі не торкатись.

- Олександре, як здоров’я, коли глядачі зможуть побачити тебе на полі?

- Дякую, вже набагато краще. Сподіваюсь, зараз триває вже фінальна стадія відновлення. Поки що займаюсь індивідуально у залі під наглядом лікарів «Динамо». Точно загадувати про повернення на футбольне поле не варто. Але я був би радий, якщо б за місяць зміг би повернутись до футболу.

- Останні невдачі «динамівців» слід розділити між усіма футболістами, у тому числі й голкіперами. Слідкуєш за грою своїх колег?

- Безперечно, адже ми одноклубники. Спостерігаю, переживаю. Взагалі на воротарів нашої команди просто насіла якась епідемія. З п’яти голкіперів три травмовані. Тож чекаю не тільки свого повернення до основної групи, але й Максима Коваля та Стаса Богуша. А тоді у чесній конкуренції будемо визначати, хто з нас найкращий на конкретний момент.

- Ти розпочав грати на найвищому рівні у молоді роки. Але зазвичай молодість та нестабільність йдуть поруч. Можливо, саме досвіду не вистачає тому ж Денисові Бойку?

- Помиляються всі. У тому числі і я. Початок кар’єри − не виняток. Просто свого часу мені довіряли, не карали надто суворо. Саме довіра й стала запорукою подальшого успіху. Головне, що хлопці розуміють увесь тягар відповідальності, що ліг на них. Тож тренуються з подвоєною завзятістю.

- Свого часу ти грав разом з Олегом Лужним. Потім він вже виконував обов’язки головного тренера. Чи дуже він змінився, відтоді як став тренером?

- На це так коротко і не відповісти... Коли футболісту приблизно тридцять років, він починає всерйоз замислюватись над своїм майбутнім. Звичайно, у процесі зростання можна змінитись. Олег залишився таким же вимогливим і до себе, і до оточуючих − саме таким він був футболістом. Неправильно з мого боку давати  характеристику тренеру. Скажу лише, що Лужний - «динамівець» до глибини душі, і у ситуації, що склалась, він докладе максимум зусиль, застосує усі свої знання, вміння та напрацювання, щоб покращити нинішній стан речей.

- Олександре, якщо не говорити окремо про гру з «Шахтарем» з одного боку і не забігати надто далеко у часі, чого очікуєш у найближчі місяці?

- Я хотів би сподіватись і я впевнений у тому, що разом ми подолаємо нелегкі часи. А закінчення календарного року − не той проміжний фініш, за яким варто оцінювати сезон. Завдання у Чемпіонаті та Кубку перед нами стоять ті ж самі, що і завжди. А у Лізі Європи УЄФА для початку маємо подолати груповий етап.

Саша, мы ждём тебя !!!
Согласен.Пусть Коваль пока посмотрит за Шовковским годика 2,а потом вперет в основу.А лутче чтобы СаШо и Коваль стояли вместе.Чтобы небыло 1 или 2.А были вместе.
Ковалю не помешает годик понаблюдать за СаШо с близкого расстояния, ума набраться. А вот через год-два - и в основу. Даи втрамы у СаШо с каждым месяцев могут быть все чаще: организм уже не молод.
То, что Шовковский нужен Динамо - это 300%!!! Но есть и небольшое, но. Когда Сашо выздоровеет, то встанет в рамку и посадит на лавочку Каваля, а для такого молодого, и думаю никто не поспорит, талантливого вратаря, практика нужна как воздух, без практики Коваль может пропасть. Так, что лично я бы продал бы Сашо в как-нибудь Арсенал (лондонский) конечно, или др. хороший европейский клуб.
Шовковский очень надо Динамо.Без него Динамо не Динамо!!!!!!!
Сашо легенда Украинского футбола великий вратар но Коваль может стать лутшым. Он напоминает Касильяса в молодости
Богуш може багато......при Сьоміні забули як рятував ДК проти Арсенала і т.д.???????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!
Сховати
помним мы как без еврокубка остались спасибо славику
Может будет новый тренер, и ни Коваль ни Сашо ему и даром не нада будут.. = ( Но я всегда говорил и буду говорить, что лучше воротника чем Александр Шовковский в Украине нету! На втором месте для меня Коваль, на третем Богуш =- )
Да, Александр очень нужен и было бы у нас два классных вратаря СаШо и Коваль. И позиция вратаря у нас укомплектована на отлично. А Богуша и Бойко продать, смысл им лавку полировать, может в других клубах получится лучше.
Сашо ты лутшый Вазващайся лутшый из вратарей легенда жду возвращение каждую секунду