19 липня 2010 15:52
4

Исполком ФФУ и лиги поддерживают Коллину

У понеділок, 19 липня, відбулося засідання Виконавчого комітету ФФУ, на якому була розглянута низка актуальних питань, що стосуються розвитку професіонального футболу в Україні. 

Головною темою стали зміни в системі арбітражу, запропоновані П’єрлуїджі Колліною. Як відомо, Федерація футболу України підписала з італійським фахівцем дворічний контракт, згідно з яким він − куратор системи суддівства у вітчизняному футболі − наділений усіма повноваженнями щодо реформування цієї галузі. По тому, як члени Виконавчого комітету одноголосно ратифікували запропоновану угоду, Колліна деталізував плани перших кроків своєї реформаторської діяльності.

Зокрема, він розповів про нову структуру Комітету арбітрів ФФУ, яку в результаті затвердив Виконком і яку підтримали, зокрема, президенти УФПЛ та ПФЛ. Головна новація − віднині інспектори (за європейською термінологією − суддівські спостерігачі) підпорядковуватимуться Комітету арбітрів. Буде створено п’ять комісій − з питань підготовки, контролю та атестації арбітрів; з питань підготовки, контролю та атестації асистентів арбітра; з питань підготовки контролю та атестації суддівських спостерігачів; з питань підготовки інструкторів арбітрів, асистентів арбітра та суддівських спостерігачів; з питань підготовки та контролю за фізичним станом арбітрів та асистентів арбітра. 

Колліна ще раз наголосив, що у своїй діяльності суддівська інстанція матиме повну автономність від Виконкому ФФУ, УФПЛ, ПФЛ та власне самих клубів, а також зазначив на необхідності перегляду дисциплінарних санкцій щодо арбітрів та асистентів арбітра. Адже наразі діє норма, згідно з якою у випадку, якщо арбітр або асистент арбітра припускається результативних помилок у двох матчах, то він автоматично переводиться у лігу, нижчу за рангом. 

«Я впевнений, що ми відшукаємо оптимальну формулу застосування покарань. Я не вважаю, що ми повинні відмовлятися від послуг рефері, який дійшов до Прем’єр-ліги, в якого інвестовані значні кошти, лише через два неправильних рішення. Зрештою, хіба тренер відмовляється від послуг гравця, який, приміром, невдало провів кілька поєдинків? Інша справа, що ми повинні зрозуміти причину помилки судді, і відшукати спосіб уникнути її в майбутньому», − підкреслив Колліна. 

Водночас куратор не дав підстав сумніватися у своїй принциповості та вимогливості, яку вже встиг застосувати до своїх підопічних. Зокрема, за підсумками перших двох турів арбітри, які припустилися грубих помилок, відсторонені від проведення матчів найближчих турів чемпіонату України. «Я не називатиму жодних прізвищ, лише зазначу, що відеокліпи з помилками, про які я веду мову, вже розіслані всім арбітрам! − додав П’єрлуїджі Колліна. −Скажу також, що той, хто неякісно працює, здійснюватиме аналіз над своїми помилками у колі сім’ї. Як довго − залежатиме від самих суддів». 

У зв’язку із затвердженими за пропозицією куратора структурними змінами у системі арбітражу, Виконком ФФУ затвердив зміни та доповнення до договорів ФФУ з Прем'єр-лігою та ПФЛ, Регламентів змагань у Прем’єр-лізі та ПФЛ, Дисциплінарних правил ФФУ. Водночас було ухвалено план-календар змагань у першій та другій лігах вітчизняного футболу, а також затверджено зміни та доповнення до Регламентів зі статусу та трансферу футболістів і проведення допінг-контролю у змаганнях з футболу серед команд професіональних клубів України.
 

это сказал явно болельщик шахтера
Может теперь не будут орать, что Суркис всех купил. Коллина - мужик авторитетный. Хотя, надо конечно подметить, что он сам в бытность судейства сам немало, мягко говоря, неоднозначных решений напринимал.
Сховати
Суркіс і Колліну купив!)))
Лед тронулся, господа присяжные заседатели !!!!