Автор: A_numis
Зареєстрований: 05.08.2012
Останній візит: 18.02.2013
13 серпня 2012 12:10
10

Фабрика воротарів у Запоріжжі

Доброго дня! Хотів би звернути вашу увагу на воротарів нашого улюбленого і непереможно клубу.

А саме на Максима Коваля і Станіслава Богуша.

СТАНІСЛАВ БОГУШ

 

Клубна кар'єра

Вихованець СДЮШОР «Металург» (під керівництвом тренерів — Едуард Тимошенко, Валентин Гришин). У вищій лізі чемпіонату України дебютував 14 березня 2004 року в домашній грі з «Дніпром» (0:0). У чемпіонаті України (Вища ліга) зіграв 22 матча і пропустив 23 м'ячі, в Кубку України зіграв 1 матч і пропустив 1 гол, в складі «Металурга-2» 21 матч (18 пропущених голів), в складі дубля — 10 матчів (10 пропущено).

З понеділка, 11 серпня 2008 року — гравець клубу Динамо (Київ). Богуш швидко став основним воротарем команди. Богуш провів свій дебют за «Динамо» проти своєї колишньої команди — Металург (Запоріжжя) в неділю, 17 серпня 2008 року, під час якого «Динамо» Київ виграв 2:0 і Богушу довелося зробити два сейви. З «Динамо» він дебютував в Лізі Чемпіонів в матчі третього кваліфікаційного раунда проти клуба Спартак (Москва) в Києві, який завешився перемогою киян 4-1 вдруге поспіль. Богуш витіснив з основного складу на лавку запасних Олександра Шовковського, який довгий час був першим воротарем країни. З початку чемпіонату України сезону 2008/2009 не пропускав голів у протягом 783 хвилин до 12 туру, коли пропустив гол від гравця сімферопольської «Таврії», екс-гравця Динамо Лакі Ідахора. У сезоні 2009/2010 через травму поступився місцем в основі у основі Олександру Шовковському.

Картинка 7 из 605


Національна збірна

Виступав за юнацькі та юніорських збірні України. За збірну U-19 провів 5 матчів і пропустив 4 м'ячі, а за збірну U-21 провів 3 матчі та пропустив один гол. Прекрасна гра Станіслава Богуша в київському «Динамо» привернула увагу тренерів національної збірної. У вересні 2008 року був вперше викликаний у національну збірну, однак обидві гри провів на лавці запасних, витіснивши з неї Олександра Шовковського, який ще нещодавно вважався першим воротарем України. На воротах в тих матчах стояв Андрій П'ятов. Вперше за національну збірну Станіслав Богуш вийшов на поле 19 листопада 2008 року, в грі проти збірної Норвегії, причому відіграв весь матч і відстояв ворота в недоторканості. Перший офіційний матч за збірну провів 10 червня 2009 року проти збірної Казахстану, у якому пропустив один гол.

Картинка 19 из 605


Досягнення

Референдум газети «Команда», в якому беруть участь капітани та тренери команд української Прем'єр-ліги, а також журналісти, назвали Богуша кращим гравцем жовтня в чемпіонаті України. Після гри 3 серпня 2008 року, проти луганської «Зорі», Станіслав Богуш був названий порталом UA-Футбол та журналом Спорт-Експрес в Україні як кращий воротар у третьому раунді чемпіонату України. У 2008 році посів 2 місце серед найкращих українських воротарів.

 


Приватне життя

Одружився 12 червня 2009 року з киянкою Оленою.

Картинка 33 из 605

МАКСИМ КОВАЛЬ

 
 

У грудні 2009 року про 16-річного голкіпера запорізького "Металурга" Максима Коваля заговорила вся футбольна Україна. На 94-й хвилині домашнього матчу проти київського "Динамо" за рахунку 0:0 він відбив пенальті від Артема Мілевського. Це був його третій матч за "Металург" у Прем’єр-лізі й у всіх трьох юний воротар відстояв насухо. Наставник динамівців Валерій Газзаєв не поскупився на компліменти на адресу воротаря суперника, зазначивши, що саме в таких іграх відкриваються справжні зірки. Коли журналісти передали ці слова Ковалю, на його обличчі з’явилася посмішка: "Мені дуже приємно, що тренер схвально висловлювався про мою гру. Але "зіркова" хвороба мені не загрожує". А ще із жалем зазначив, що не вдалося поспілкуватися й попросити на пам’ять воротарський светр свого знаменитого візаві Олександра Шовковського. Максим не приховував, що гра багаторічного стража воріт "Динамо" йому дуже імпонує.

Картинка 6 из 1455

Молодий і перспективний

Тренер воротарів "Динамо" Михайло Михайлов, визнаний авторитет у своїй справі, відразу відзначив, що Коваль має всі шанси вирости в надійного голкіпера. "Радує, що у нас у країні з’явився ще один молодий і перспективний воротар. Кинулася в очі його не за роками зріла гра й те, як він за короткий час встигає прийняти правильне рішення. Якщо буде старанно працювати, він має всі шанси з часом спробувати свої сили й у національній збірній".
Михайлов як у воду дивився. Коли в таборі "біло-синіх" почалися проблеми з воротарями – спочатку через травму вибув Богуш, а за ним і Шовковський – увагу звернули на Коваля. Запорізькому "Металургу" надійшла офіційна пропозиція про трансфер на той момент 17-річного голкіпера, на який клуб відповів згодою. "Такий шанс, зазвичай, випадає лише раз у житті. Беручи до уваги його гру, потенціал, гадаю, особливо ніхто й не здивувався з цієї події", – із жалем попрощався з одним зі своїх найкращих гравців наставник запоріжців Олег Лутков...

В очікуванні свого часу

Доволі швидко в київському "Динамо" Ковалю довірили місце у стартовому складі. Денис Бойко невдало зіграв у матчі чемпіонату України й Валерій Газзаєв не побоявся випустити юного за воротарськими мірками Коваля на дуже важливу гру – плей-офф Ліги чемпіонів проти амстердамського "Аякса". Максим став наймолодшим голкіпером у єврокубковій історії найтитулованішого клубу країни! Кияни в тому матчі зіграли внічию 1:1. За сумою двох зустрічей вони поступилися голландцям, проте до Максима ніхто претензій не пред’явив.
За місяць із клубу пішов Валерій Газзаєв. Олег Лужний, який тимчасово зайняв його місце, продовжував довіряти молодому воротарю. Голкіпер значно додав у майстерності й отримав необхідний досвід, провівши на хорошому рівні низку матчів у Лізі Європи.
Однією із сильних якостей Коваля є психологічна стійкість. "Я намагаюся якомога швидше забути пропущені голи. Це все потрібно залишати в минулому", – відкрив секрет своєї врівноваженості Максим. Він не губиться навіть у найскладніших ситуаціях, зберігаючи спокій та розсудливість.
Після одужання Шовковського Ковалю не вдалося зберегти місце у стартовому складі. Максиму доводиться багато працювати на тренуваннях, виступати за другий склад клубу, а зараз і за молодіжну збірну України, готуючи себе до того, що його час стати основним голкіпером "біло-синіх" уже не за горами...

 

Станіслава травми вибили з футболу ( навіть незнаю де і що з ним), Максим найкраща заміна СаШо.

Обидва пройшли через "Металург" З. і думаю прекрасним варіантом буде Олексій Шевченко - нині головний голкіпер запорізького клубу.

ОЛЕКСІЙ ШЕВЧЕНКО

Олексій Миколайович Шевченко вихованець дніпропетровської футбольної школи "Інтер" в ДЮФЛ Україні в 2004-2007 (49/4 голи).
Гравець юнацької збірної України U-18 (1 гра), дебютував 29 квітня 2010 У матчі Данія - Україна (2:0), вийшовши на поле в стартовому складі.
Виступав в 2007 в першості Дніпропетровська за "Інтер" (4 гри).
У запорізькому "Металурзі" з серпня 2008 року. Дебютував 13 жовтня 2011 в матчі "Металург" - ФК "Львів", вийшовши на поле в стартовому складі і зігравши "на нуль". Усього за "Металург" провів 1 матч і 45 ігор у другій лізі за "Металург-2" (за станом на 7 листопада 2011).

Класно проявив себе в матчі з "Металістом" і продовжує дивувати всіх.

ВИСНОВКИ

Потрібно купити Олексія і залишити там в оренді. І Богуш і Коваль довели , що запорізькі воротарі технічні і впевнені в воротах і Олексій не є виключення (я впевнений). Кичака або Бойка (або обох) потрібно продати в будь-яких клуб УПЛ.

P.S. : Хто знає де зараз Богуш і що з ним?

P.S.2: Незрозумів фото Макса в реглані Пятова...)

Виходить, що так )))
Із Запоріжжя прийшов у Динамо і Валерій Самохін. Було й багато польових гравців. Але найкращим запорізьким футболістом всіх часів вважаю все ж Віктора Серебряникова.
Сховати
Я написав про діючих воротарів ДК. Виходить Динамівська фабрика воротарів в Запоріжжі???)))
Богуш і Коваль не єдині запорізькі воротарі у Динамо. Був ще Олександр Прохоров (родом з Бреста, починав у білоруських командах, але в Динамо перейшов із Запоріжжя). Іноді грав просто блискуче (на жаль, рано пішов з життя).
У ДК еще есть Бущан, и я надеюсь через пару лет в основе будет стоять он, высокий прыгучий. Хотя и против Макса не чего не имею против, но мне всегда нравились высокие подтянутые вратари как Ван дер Сар))
Сховати
Особисто я Бущана не бачив в грі, тому судити не можу...
Зачем Шевченко? Уже взят в прошлом году молодой (вернее, юный) и перспективный (тьфу*3) кипер из Запорожья http://www.dynamomania.com/dynamo/players/4479-vadim-soldatenko
Сховати
І знову Запоріжжя! Класні там голкіпери. Солдатенко захищати ДК зможе років через 5. І не факт , що він ще буде.
Сховати
надеюсь, что через 5 лет на воротах так же будет стоять коваль. пусть станет для динамо новым шовковским
Сховати
Так все і буде :)