28 мая 2024 10:56
2

Виктор ЛЕОНЕНКО: "Ванат стал лучшим бомбардиром, а "Динамо" все равно ищет нападающего. Конкуренция не нужна, нужны хорошие игроки"

Колишній нападник Динамо і збірної України Віктор Леоненко для сайту zbirna.com підбив підсумки сезону 2023/24 в українській Прем’єр-лізі.


– Вікторе Євгеновичу, Шахтер став чемпіоном, а хто особисто вам сподобався за грою з команд УПЛ?

– Шахтар упевнено виграв чемпіонат, тому назву його. Кривбас здивував тим, що поміняв практично весь склад, але Вернидуб зліпив із новачків команду і взяв «бронзу». Полісся стрибнуло вище голови. Дніпро-1 і Динамо здулися. Як можна Динамо зіграти внічию з Вересом? Я не розумію.


– Давайте тепер роздамо нагороди найкращим, за підсумками сезону. Почнемо із тренера.

– Марино Пушич, тому що він став із Шахтарем чемпіоном. Це як у НБА, де MVP віддають тільки представнику команди переможця. Як я можу Шовковського назвати, якщо він друге місце посів?! Ми так і до Друді дійти можемо з Полісся. Головним тренером став не він, а Імад Ашур? Оце так! А він що, чийсь родич?


– Найкращий гравець?

– Ось це вже складно. Назву воротаря Колоса Кирила Фесюна, якого Шахтар має купити. Більше я нікого не бачу. Із воротарями в нас, слава Богу, все добре.

Ванат? Він став найкращим бомбардиром УПЛ, а Динамо все одно шукає нападника. Тільки в Динамо таке може бути. Зрозуміло, що будуть говорити, що шукають для конкуренції, але конкуренція нахрін не потрібна, потрібні хороші футболісти.


– Найкращий український легіонер.

– Довбик, звісно, він «Пічічі» взяв. Це показник! Але тепер буде ще складніше, адже йому треба забивати мінімум 20-ку за сезон. Якщо у Довбика є амбіції, то йому треба йти на підвищення. Зрозуміло, що в Жироні простіше: все своє, команда колгоспниця. Знаєте, я б на його місці залишився в Жироні, адже вони будуть у Лізі чемпіонів грати.


Це тільки Миколенко міг піти в Евертон. Усі мріють грати в єврокубках, а він пішов до аутсайдера АПЛ. Може, за грошима погнався, не знаю.


Також серед найкращих відзначу Циганкова і Луніна. Забарний у цьому сезоні непогано виглядав, отримав хорошу пресу. Про Зінченка мене навіть не питайте, що про запасного говорити?


– Хто для вас став відкриттям сезону УПЛ?

– Нехай буде Кривбас. Вернидуб – хороший тренер, який побудував команду практично з нуля. Також відзначу Полісся, яке в дебютному сезоні вийшло в єврокубки. Що буде з командою в новому сезоні поки неясно, адже прийшов новий тренер.


– Хто став для вас головним розчаруванням сезону?

– Скрипника називати не буду, тому що в Металісті 1925 немає хороших і навіть середніх гравців. На одному Гармаші далеко не заїдеш. До того ж Металіст 1925 весь час грав на виїзді, а їхні конкуренти, Минай і Верес, – удома.


Головним розчаруванням назву Супрягу. На нього всі сподіваються, а він нічого не показує досі. Він у свої 24 роки все ще в перспективних ходить.


– Ваш прогноз – хто буде в новому сезоні боротися за чемпіонство?

– Шахтар – головний фаворит. Сподіваюся, Динамо і Полісся також нав'яжуть боротьбу. Буткевич уже анонсував серйозні трансфери, а Динамо нікого не купує, грають одні й ті самі, нічого не змінюється.

))
Кончений під..с-ср..колиз!