1 октября 2023 17:28

"Рух" обыграл "Кривбасс"

І "Кривбас" і "Рух" розпочали чемпіонат потужно, видавши хороші серії та опинившись угорі турнірної таблиці. Щоправда, у львів'ян потім настав спад і команда опинилась у невеликій ямі, не перемагаючи вже чотири поєдинки поспіль. Втім, відкотитися далеко назад львів'яни ще не встигли і поєдинок проти "Кривбасу" мав довести обґрунтованість (чи ні) претензій обох команд на високі місця.


Більше того, після вчорашньої поразки "Шахтаря" від "Ворскли", команда Вернідуба взагалі у разі перемоги сьогодні могла очолити таблицю. Одним словом, поєдинок справді очікувався з гарним інтересом.


У криворіжців через дискваліфікацію на цей матч "вилетів" основний форвард Кожушко, і Вернидубу довелося вигадувати та випускати в атаку Вакулка на вістря з підтримкою від Задераки та Луньова.


У захисті у "Руху" все виявилося стабільно, а ось атаку Понмоарєв трохи перетрусив. До основного Клімчука вийшли Лях та Теслюк на флангах. Також у центрі в основі з'явився Пастух.


"Рух" почав краще – львів'яни прибрали ініціативу (або криворіжці її віддали) та традиційно почали шукати шляхи до воріт суперника через фланги. Втім, господарі впевнено відбивалися, а ближче до середини першого тайму гра виріввнялася. Моменти, вірніше, підходи, іноді виникали, але не сказати, що стовідсоткові. Дібанго довго підлаштовувався з хорошої позиції та його удар накрили, Едсон дав по воротах метрів із 25-ти, але Кліщук виловив.


Градус гри піднімався, Вернидуб із брівки традиційно почав пресувати суддів, і на 35-й хвилині стався перший справді цікавий епізод. "Рух" розігнав класну атаку, Теслюк вирізав із правого флангу, Климчук увірвався у воротарську та переправив у сітку. Але... Боковий побачив там офсайд, візуально спірний. Втім, система ВАР підказала, що він таки був, і тому гол не було зараховано.


А на 40-й хвилині стався один із ключових епізодів матчу. Після навісу з кутового від "Кривбасу" Пастух зіграв чи то плечем, чи то передпліччям. Бондаренко довго слухав ВАР, потім пішов дивитися сам і зрештою поставив тчку, яку і реалізував Ілич. 1:0, "Кривбас" пішов на перерву, ведучи в рахунку.


9-й тур УПЛ, сезон 2023/24


1 жовтня, Кривий Ріг, стадіон "Гірник"

Суддя: Дмитро Бондаренко (Одеса)


"Кривбас" (Кривий Ріг) – "Рух" (Львів) 1:3

Голи: Ілич (42, пен.) - Руніч (63, 68), Климчук (66, пен.),


Попередження: Лях, Ледвій, Слюбик, Роман


"Кривбас": Кліщук, Понєдєльнік, Безкоровайний, Стецьков, Дібанго, Задерака (Кузик, 69), Ілич (По, 86), Бізімана (Татарков, 69), Вакулко, Хомченовський, Луньов (Приходько, 41)


"Рух": Ледвій, Сич, Слюбик, Дідик, Роман, Едсон (Плюман, 62), Сапуга, Пастух (Холод, 89), Теслюк (Квасниця, 54), Лях (Руніч, 54), Климчук