6 июня 2023 08:53
1

Блогер: "Людей постарше раздражает Сирота, но их многое раздражает. У него есть функция, которую нужно выполнять"

(Публикуется на языке оригинала)


Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-каналі продовжує аналізувати гру "Динамо" з "Металістом 1925".


Металіст 1925 1:1 Динамо
Усереднені позиції, розподіл позиційних атак і передач


Почнемо з найпростішого: 5.62 передачі за середнє володіння м’ячем виконували динамівці, що понад на 2 передачі більше за U19 по сезону. Для ІМС, Іщенка та Костюка - це ок, для мене - передумова ускладнень при інтеграції дітей до УПЛ.


Людей старшого віку дратує Сирота, але їх багато що дратує. Мене помилки Сашка теж забембали, але є функція, яку потрібно виконувати. І поки малий Боль росте, то Сирота виконує цю функцію проти таких команд, як МХ1925 найкраще з наявних ЦЗ:


⁃ лідер за кількістю виконаних (97) та отриманих передач (78)
⁃ лідер за кількістю передач вперед (34) та до фінальної 1/3 (22)
⁃ лідер за кількістю передач с просуванням (19) та ведень з просуванням (6)


У підсумку, граючи годину в меншості, в Динамо лише 13% обсягу передач виконано в першій третині (до першої третини) та 34% у фінальній (до фінальної). З Вересом, наприклад, за майже ідентичної кількості передач (555), мали 18% та 30% відповідно.


Тож функція підйому м’яча до фінальної третини ВИКОНУВАЛАСЯ.

Не виконувалася функція далі: кволі переходи до штрафного майданчику.


Дубінчак здійснив найбільше передач до штрафного (5), але точною була лише одна (20%).


Єдина ключова під удар - виконана Андрієвським. Від флангових гравців тиша в асистуванні.


Зверніть увагу, що не було виконано жодної розрізної передачі. Суперник доволі низько захищався, і нікому не ставало клепки за таких умов різати лінії. Не працювали через це і лонгболи. Сироті, та пізніше Болю, практично ніхто не заважав підходити з м’ячем в ногах до 35 метрової лінії від воріт і вище. Тому сенсу пуляти не було: так пускали.


Четверте місце ніяк не пов’язане з помилками ЦЗ. Набагато тісніше воно пов’язане з відсутністю майстерності гравців проатакувати штрафний майданчик. Можливо, в повних складах було б легше. Але маємо чимало кейсів, де мучилися і 11 v 11.


Тим дивніше читати в’ю Іщенка та Костюка. Динамо U19 завершило сезон з середніми 52.33% володіння. Чи цього достатньо, щоб підготувати дітей до ось таких ігор в УПЛ? Ні. Але клубному керівництву схоже пох. Іщенко ссить комусь у вуха про «трєбованія».


А «трєбованія» зовсім не відповідають вимогам, що ставить перед гравцями Динамо навіть умовний Металіст 1925: нульова нічия в першому колі, і ось 1:1 в другому. От вам і -4 очки в турнірці. Додайте сюди фейли з Колосом (0:0) та Інгульцем (0:2) через те саме (відсутність тями якісно проатакувати штрафний майданчик проти щільного захисту). Мали би десь стільки ж очок, що й 2 та 3 команда. При тому з поразками від Дніпра-1 (0:3), Шахтаря (1:3) та одразу двома від Зорі...


Відповідь Леоненку щодо Сироти.