9 января 2023 22:08
1

Блогер: "Неожиданно видеть Попова с 60% выигранного воздуха и Забарного с 61.50%. А это номинально основной тандем центральных защитников "Динамо"..."

(Публикуется на языке оригинала)


Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-каналі розповідає про лідерів "Динамо" за відсотком вдалих повітряних єдиноборств.

Лідери Динамо в УПЛ
% вдалих повітряних єдиноборств


Повернення Попова не принесло очікуваного ефекту. Не допоміг і Бєсєдін, хіба асистом на Буяльського головою у матчі з Ворсклою.


Стандарти не завжди лише гра головою, що яскраво демонструє купа голів пропущених киянами цієї осені. Переважно усе вирішує виграна та зайнята більш якісна позиція для стрибка. Але зараз виключно про повітря.


Неочікувано бачити і Дениса Попова з 60% виграного повітря, і Іллю Забарного з 61.50% на задвірках клубного рейтингу. Їх і близько немає поруч з топ-5, а це номінально основний тандем центральних захисників...


5 Владислав Дубінчак / Костянтин Вівчаренко - 72.70%


Обидва ліві фулбеки мають однаковий відсоток успішності, але різну ефективність (про неї окремо).


4 Джастин Лонвейк - 76.90%
3 Володимир Шепелєв - 77.80%
2 Сергій Сидорчук - 81.20%

Усі три ЦП, тож генієм бути не потрібно, щоб зрозуміти де та за яких умов стається більшість дуелей.
Правда, Сидорчук має найменшу їх кількість: усе через тиск, він тисне на чужій половині, змушуючи суперника лупити за обрій.


1 Олександр Сирота - 84.6%


А от Сирота один з тих, хто потім виграє ці влуплені за обрій м’ячі. До того ж він лідер команди за кількістю виграних дуелей в повітрі в захисті (1.06/90) та виграних сутичок в чужому штрафному (0.47/90).


Тож взимку хлопцям є над чим працювати, бо це не діло: диспозицію в повітрі треба змінювати.


Красава