7 октября 2022 13:53

Пока в Кремле призывают к переговорам, ЧВК "Вагнера" усиленно вербует иностранцев из-за российских олигархов в Европе

(Публикуется на языке оригинала)


Через великі втрати росіян на повномасштабній війні в Україні, ПВК Вагнера наближеного до Путіна бізнесмена Євгена Пригожина посилено шукає найманців за межами РФ – у Канаді, Туреччині, Сербії, Чехії, Польщі, Угорщині та інших країнах – зокрема й Латинської Америки.


Про це пише лондонський сайт Middle East Eye.

За інформацією джерел видання, ПВК “Вагнер” швидко втрачає найманців та техніку через безлад у самій російській армії.


Солдати часто сваряться з підрозділами найманців, а українські військові витіснили “вагнерівців” зі стратегічно важливих позицій, таких як місто Лиман.


Під час контрнаступу, який розпочався у вересні, українські війська захопили величезні території. Українці витіснили російські війська з району Харкова і рушили на схід.


За даними джерел, “Вагнер” намагався поповнити свої сили, залучивши найманців з Туреччини, Сербії, Чехії, Польщі, Угорщини, Німеччини, Канади, Молдови та країн Латинської Америки. Іноземних бойовиків заманюють більшими, ніж зазвичай, зарплатами.


Так, раніше вагнерівці отримували від $3000 до $5000 на місяць, але джерела повідомили, що зараз ці ставки підвищилися до $10 000.

Вважається, що незаконне збройне формування також контактувало з місцевими організованими злочинними групами в Латинській Америці та європейських країнах, таких як Чехія, Молдова та Угорщина.


“Зазвичай вони набирали людей із солідним військовим досвідом, але вторгнення змінило це, — повідомило MEE одне з джерел, знайоме з цією проблемою. Тепер вони намагаються дотягнутися до всіх, хто готовий воювати і потребує готівки”.


Нова кампанія з вербування була проведена через російських олігархів, які живуть у Європі, та їхніх посередників, які контактують із місцевими організованими злочинними групами, повідомили джерела.


Цих посередників назвали “людьми, знайомими з місцевими проросійськими формуваннями, колишніми військовими, злочинними організаціями”.