1 сентября 2022 08:44
1

Блогер: "Если в твоей команде Сидорчук лидер по удачным обводкам, то не только на Кабаева, а уже и на черта лысого можно согласиться"

(Публикуется на языке оригинала)


Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-каналі розповідає про лідерів "Динамо" з вдалих обведень.


Що ж, від учора Кабаєва це не теоретична ймовірність, а історія з якою нам (вболівальникам Динамо) жити наступні 4 роки (мінімум).


Часи такі. Які шанси були в умовних Петряка, Михайліченка, Зубкова, Шведа чи Кабаєва стати в нагоді грандам минулої зими? Жодних. Це потрібно розуміти. Те що відбувається зараз - це дауншифт або регрес, коли у вжиток йдуть продукти, на які би навіть не подивилися ще в січні-грудні.
Такими мають бути наші очікування, вимоги потрібно дещо скоригувати на деякий час, а можливо вже й назавжди...


Тут знову передам привіт Іщенку: а де наші ліві вінгери, Олексійович, що не маємо іншого вибору (насправді), як віддавати усю картоплю, моркву та усі буряки на зиму зі сховища на Кабаєва?

Існують два найбільш розповсюджені сценарії використання вінгерів:


⁃ перевантаження флангу, де за таких умов вінгер інколи може набути функцію плеймейкінгу (чимось подібна на Карлоса Де Пену історія, коли зліва тусувалися ще й Миколенко з Шапою)
⁃ і повна протилежність - створення ізоляцій (ситуацій 1-в-1 проти захисника), щоб вінгер міг скористатися своєю перевагою у швидкості та техніці над захисником (найяскравіший приклад Віні Jr з Реалу, або бюджетніший варіант - Мудрик)


Враховуючи лише 0.11/90 асистів та 0.07/90 передгольових (або ж 14 + 9) за 11 093 хвилини в УПЛ, кубку, Лізі Європи та Лізі Конференцій очікувати від Владислава надяскравого плеймекінгу не варто.


В перевантаженні може приймати участь, але більше вже за сценарієм Вербича, коли в певний момент відбувається рух без м’яча в напрямку штрафного майданчику. Але і цьому доведеться вчитися, бо 1.6/90 ударів та 2.99/90 дотиків у штрафному по кар’єрі вказують на відсутність такого досвіду в цьому русі.


Тож лишаються на сьогодні лише ізоляції, єдина історія де можна здобути якість переваги в короткостроковій перспективі: 3.83/90 вдалих обведення на дистанції від 01.07.2022. Проте і тут стабільності немає:


⁃ 9 вдалих обведень у першому матчі з Університатею
⁃ 0 у матчі-відповіді


Але і це вже хліб, так би мовити. Бо просто подивіться на наших топ-дриблерів від початку сезону (01.07.2022).

3 Володимир Шепелєв - 1.56/90
752 хвилини ігрового часу


Має набільшу кількість спроб - 3.35/90


2 Віктор Циганков - 1.67/90
648 хвилин

1 Сергій Сидорчук - 1.77/90
814 хвилин


Капітан має найвищу в команді якість дриблінгу (84.2% успішності), тож звинувачення «заграється» нічим не вмотивовані на даний момент. Друга якість серед тих, хто стабільно з’являється на полі у Вівчаренка (83.3%).

Якщо в твоїй команді Сидорчук лідер за вдалими обведеннями, то не лише на Кабаєва, а вже й на чорта лисого можна погодитися. Певне такою ж логікою керувалися в клубі.


"Але і цьому доведеться вчитися".
У 27 років. Не запізно?