1 июня 2022 08:41
1

Шотландские болельщики: "Весь мир хочет, чтобы Украина выиграла, надо готовиться к худшему"

Фото - ua.depositphotos.com


(публикуется на языке оригинала)


Шотландці розділилися на тих, хто переживає за Україну і хоче, щоб вона потрапила на чемпіонат світу, нехай навіть від цього постраждає сама Шотландія, і на тих, хто обурений тим, що весь світ чинить тиск на футболістів, нібито змушуючи їх програти та пропустити в фінал Україну. І якщо сама собою підтримка нашої країни незаперечна, то у футбольному плані є багато різних думок. При цьому часом зустрічаються дуже незвичайні припущення про те, як розвиватиметься матч, і чому не варто пускати Україну на чемпіонат світу.

На тлі цього активно обговорюється й інша проблема. Справа в тому, що футбольна асоціація Шотландії не змогла знайти переконливі аргументи для перевізників, які відмовилися змінювати розклад автобусів та поїздів. Через це більшість уболівальників (з тих, хто не проживає в Глазго) змушені або піти відразу після першого тайму, або залишитися ночувати в Глазго, щоб вранці виїхати до своїх міст. Уболівальники обурені такою жахливою організацією такого важливого матчу і не розуміють, що їм тепер робити і як потрапити додому після гри.
Wayne: Сподіваюся, що Шотландія виграє, а якщо це не вдасться зробити нам, нехай це зробить Уельс. Якщо Україна потрапить на ЧС, то вони будуть медійними улюбленцями, а ФІФА знайде спосіб допомогти їм дістатися хоча б півфіналу. Ми знаємо, що це допоможе всім добре заробити, тому що люди люблять гарні історії, але у всьому цьому мало спорту.

Grant: Поважаю українців за їхню боротьбу проти світового зла, але Шотландія не винна у тому, що коїться в Україні. Мені не подобається, що весь світ виступив проти нашої країни, наче це ми напали на українців. Хочу, щоб Шотландія довела, що цей тиск на нашу збірну не вплине на підсумковий результат матчу. Ми сильніші і маємо довести це на полі.

Terell: Підтримую тих, хто бажає Україні успіху. Не впевнений, що Шотландія згодом зможе пройти Уельс. А якщо навіть пройде, то я не маю відчуття, що ми зможемо гідно виступити на чемпіонаті світу. Нехай краще це місце отримає Україна, їй зараз це потрібніше.

Parkins: Хотілося б побачити Україну на чемпіонаті світу, але я не можу вболівати проти своєї країни. Шкода, що не можна дати українцям місце на турнірі, оминаючи кваліфікацію. Навіть якщо ми виграємо, то великої радості після матчу не буде, це потрібно розуміти.

McGowan: Боюся, що вже все вирішено у кабінетах. Україна має потрапити на чемпіонат світу, всі це розуміють. Це потрібно УЄФА, ФІФА та численним політикам. Це потрібно організаторам турніру. Ми виявилися жертвою обставин, треба з цим упокоритися і рухатися далі.

Woodrow: Намагаючись допомогти максимально українцям шотландська влада немов забула про громадян своєї країни. І якщо гостей з України забиратимуть безкоштовні автобуси, які відвезуть їх додому, то шотландці змушені будуть ночувати на вулицях чи вокзалах, бо ніхто не спромігся подумати про те, як ми доберемося додому. Прогнозую, що після матчу будуть серйозні заворушення. Особливо, якщо Шотландія програє.

Lyle: Найприкріше, що в цьому матчі вже точно не переможе найсильніший. Якщо виграє Шотландія, то всі говоритимуть, що Україна має великі проблеми з підготовкою, що їхні футболісти у поганій формі. І це правда. Якщо виграє Україна, то всі говоритимуть, що Шотландія не впоралася з тиском і не змогла зіграти у свою гру, переживаючи, що їх потім ненавидітимуть. І це також правда. Тому в цьому матчі не буде переможця, будуть лише дві команди, які опинилися у дуже складній ситуації.

Kirk: Моє серце розривається на частини. Я з перших днів війни переживаю за Україну і бажаю їм виграти найважливішу битву у своїй історії. Безперечно, я був би радий, якби вони потрапили на чемпіонат світу. Але в той же час я буду дуже розчарований, якщо Шотландія втратить таку можливість потрапити на чемпіонат світу.

Frankie: Якби ми говорили про Україну до початку війни, то я сказав би, що вони фаворити. Але зараз це радше просто набір гравців, більшість із яких півроку не грає. Тому не думаю, що вони матимуть змогу чинити реальний опір. Жаль, що все так сталося, але боюся, що для України все закінчиться розгромом.

Darcy: Вже півроку тому було відомо, коли буде зіграний матч, де він відбудеться, і які транспортні проблеми можуть через це виникнути. Але за весь цей час ні футбольна асоціація, ні влада країни не допомогла вболівальникам. Мені здається, що люди, які відповідали за підготовку до матчу, мають піти у відставку.

Gavin: Шотландія нікому нічого не винна. Українці постраждали через війну, але насправді футбол – це останнє, про що вони мають зараз думати. Ніхто не знає, що буде восени у них у країні. Навряд чи війна на той момент закінчиться. Тому не бачу сенсу футболістам їхати на чемпіонат світу, поки в їхній країні таке відбувається.

Hetherington: Якби я був іншої національності, я б хотів, щоб Україна перемогла, але оскільки я шотландець, я маю підтримувати свою країну, нехай навіть я дуже переживаю за українців.

Fingland: Напевно, це буде єдиний раз у моєму житті, коли я не буду розчарований, якщо Шотландія програє. Я відчайдушно вболіватиму за свою країну, але якщо раптом щось піде не так і далі пройде Україна, то я обов'язково порадію за них. Це неймовірна країна та неймовірні люди. Навіть не уявляю, як їм все це вдається пережити і жити далі.

McKail: Євробачення вже показало, як все відбуватиметься. Україна точно мала не найкращу пісню і не найкращий виступ, але саме вони перемогли. Тому що так потрібно. Ось і у футболі Україна переможе, бо це буде правильно саме зараз. Краще заздалегідь це зрозуміти і з цим упокоритися, щоб потім не засмучуватися.

Klafter: Весь світ хоче, щоб Україна виграла, треба готуватися до найгіршого. Не здивуюся, якщо арбітри дуже допомагатимуть Україні. Про це давно говорять натяками, але не хочуть сказати відверто. Шотландія та Уельс точно не потраплять на чемпіонат світу. Не цього разу.

Rullert: Нехай Україна переможе. Для нас це просто футбол. Для українців зараз це значно більше, ніж звичайна перемога. Якщо ми виграємо, то весь світ нас ненавидітиме. Якщо програємо, то залишимося в історії з гарного боку. Прошу футболістів зробити правильний вибір.

Stark: Оскільки політика відіграла величезну роль для України у перемозі на Євробаченні, а всі європейці підтримують Україну у всьому з початку війни, чи це означає, що Україна 100% виграє у Шотландії? Ймовірно, що так.

Norris: Якщо чесно, то я навіть не дуже засмучусь, якщо ми програємо саме Україні. Але не впевнений, що в цьому буде якийсь сенс. А якщо війна затягнеться до зими? Тоді чемпіонат України так і не стартує чи буде під постійною загрозою. Отже, футболісти не матимуть стабільної ігрової практики. І тоді вони проваляться на чемпіонаті світу, не вийдуть із групи. І тоді всі говоритимуть, що даремно Україна туди потрапила. Можливо, хтось зі мною не погодиться, але в цій ситуації нехай краще Шотландія зіграє у Катарі.

Bell: ФІФА намагатиметься зробити так, щоб Україна виграла у Шотландії, а потім у Уельсу. Щоб українці поїхали на чемпіонат світу у Катарі. Судді всіляко допомагатимуть Україні, можете вже зараз піти до букмекерів та поставити на пенальті з вилученням.

Fenton: Шотландія опинилася у жахливій ситуації. Якщо ми виграємо в України, то весь світ нас ненавидітиме. Якщо програємо, то всі думатимуть, що ми спеціально це зробили, аби допомогти українцям. І тоді футболістам доведеться все життя із цим жити. Не заздрю їм. Рідко у житті буває таке, що немає по-справжньому правильного вибору. Але зараз ми опинилися саме в такій ситуації.
Хай просто переможе сильніший. "Суддівської" перемоги нам теж не потрібно. Хоча Україну не пустили на ЧС 98 саме судді, матч-відповідь проти хорватів у Києві. Хорвати мовчки поїхали на ЧС.