7 июня 2005 18:18

После ничьей с Грецией тренер сборной Турции может уйти в отставку


Нічия в суботньому матчі із Грецією (0:0) у рамках відбірного турніру чемпіонату світу-2006 може коштувати посади головному тренерові збірної Туреччини з футболі Ерсуну Яналу. Як повідомляє РІА "Новини" з посиланням на стамбульську пресу, на цю посаду незабаром може бути призначений турок Фатіх Терім або румун Мірчу Луческу, що у цей час очолює донецький "Шахтар". Щоправда, не так давно Луческу спростував повідомлення, що він може очолити турецьку команду.

"На главу футбольної федерації Левента Бичакчі вже почали активно давити для того, щоб він замінив Янала", - пише у вівторок Sabah. "Федерація виявилася розколотою навпіл Одна її частина віддає перевагу кандидатурі Теріма, інша - Луческу", - відзначає видання.

Сам Луческу, відзначають місцеві ЗМІ, заявив, що "вважає для себе честю призначення на посаду головного тренера збірної Туреччини".

Терім від коментарів поки втримується, і турецькі газети в цьому зв'язку нагадують про його плани очолити один із клубів в Італії, де він раніше керував "Фіорентиною", "Міланом" й "Інтером".

Турецькі ЗМІ також стверджують і про можливе виключення з національної збірної форварда Хакана Шукюра.

Найвідомішого турецького футболіста обвинувачують у приналежності до фундаменталістської секти. Подібні обвинувачення на адресу Шукюра в турецькій пресі публікувалися й раніше, однак футболіст їх рішуче відкидав, заявляючи, що дотримання їм релігійних традицій ще не є прояв сектантства. Він також стверджував, що не має контактів із представниками релігійних сект.