28 июня 2023 11:52
4

Иван ГЕЦКО: "В матче Испания – Украина был чисто детский футбол"

Бывший нападающий сборной Украины, автор первого гола в ее составе Иван Гецко поделился своими впечатлениями о поединке нашей «молодежки» с Испанией, в котором была зафиксирована ничья, 2:2.

– Игра оставила двоякое впечатление. Не все так хорошо, как хотелось бы. Особенно первый тайм, который был провальным: еще до его середины наша молодежная сборная должна была «гореть» 0:3. Футболисты такого уровня не имеют права допускать таких грубых ошибок, которые произошли за это время! Ведь они игроки Премьер-лиги – и тут вдруг такое… Следует сказать, что и испанцы выглядели не слишком убедительно. Хотя они играют в топ-клубах, забивают в них по 8-10 мячей и отдают по 5-6 голевых передач в каждом чемпионате, однако игры как таковой нет. Испанцы продемонстрировали не совсем уверенный футбол. Видно, что молодежь сыровата – как у них, так и у нас. То одна команда держит мяч и больше никому ничего не нужно, то другая команда его держит – и тоже никому ничего не нужно. Это же наблюдалось и после забитых мячей. Был сугубо детский футбол, как мне кажется. Обе команды досрочно вышли в ¼ финала, поэтому в этом матче решалось: кто именно – Украина или Испания выйдет из группы с первого места и будет играть с соперником послабее.

– Выход в разгар второго тайма ряда «свежих» игроков, которые обеспечивали результат в предыдущих двух матчах – Кащука, Бражко, Судакова и Сикана изменил ход событий на поле?
– Скорее всего, это было тактическим ходом, чтобы у этих футболистов была игровая практика и чтобы они могли почувствовать напряженность и накал эмоций в игре подобного характера. Расчет тренерского штаба связан с тем, что эти ребята хоть и не провели весь матч, но все же приняли в нем участие, почувствовав его градус. Это все очень важно. За это время и пенальти был сделан сознательно, и обострения у ворот испанцев были более или менее нормальными. Все это дало уверенность ребятам, вышедшим на замену в решающей фазе матча. Жаль только, что после реализации одиннадцатиметрового нашей «молодежке» не удалось удержать победный счет. Обидно, что моменты для испанцев создавали… мы. Впрочем, как и наоборот.


Фото - odessa-sport.info

Я б ще добавив: - чисто динамівський
Скрыть
Ivan, Ага, особливо пас Очеретька назад на голкіпера.
Скрыть
Ага, і пас Салюка на нападаючого
Ivan, Ще наш примудрий Ротань взяв з собою на чемпіонат Европи, в захист на правий фланг, тільки одного гравця Сича, який наївся грою ще з Руминами, і з Іспанцями вже вимушено грав Лях, в якого рідна позиція є зліва в захисті, хоча він і володіє м'ячем що лівой, що правой, але в нього всього 1 матч за кар'єру, що він провів з права в захисті. Міг би ще когось взяти в захист щоб було більше варіантів, самий легший варіант, та там більший вибір в нас, то це ще когось з центральних захисників, наприклад Біловара, або Боля, і тоді Салюк грав би справа. Або правого Віталія Романа , якого він викликав, чи Даніїла Скорка, що в нього грає в Олександрії. Ну а Ротань взяв Очеретька (13 матчів в УПЛ виходяи переважно на заміни на 10-15 хв, з результативною одною дією в 1 пас), який сидить на банці в Шахтарі, та й молодіжці не є основним, нічим особливим не виділяється від інших на його позиції.
По віку до виклику ще підпадали такі кандидати , які могли суттєво посилити Молодіжну збірну. Це відкриття минулого сезону в УПЛ - Лівий вінгер Алефіренко (19 матів 9 голів 1 пас), також Лівий вінгер Назар Волошин (26 матчів 7 голів), та центральний хав Валентин Рибчинський (28 матчів 1 гол 3 передачі).

А з дуже фанстастичних варіантів посилити в перспективі збірну України, та заохотити користуючись таким турніром як молодіжний чемпіонат Европи можна було викликати таких зіркових гравців як:
1)Крістіан Равич- 20 літній правий центральний захисник клубу Серкль Брюгге ( 26 матчів 1 гол) - чудова було б заміна відмовившому брати участь за втоми Іллі Забарному, який сам виявив бажання грати за збірну України, а заграння за молодіжну збірну України, йому потім не завадило б грати навіть за збірну Бельгії, за молодіжки яких він вже був загарний, останній раз його викликали за Ю-20 Бельгії, тому не сумніваюсь в тому, що він би не відмовився від такого виклику.
2)Ерік Шуранов - нападник Нюрбергу, в свій час при Шевченку в сбірній Україні, ми не змогли домовитись, та не встигли його заграти за національну сбірну , як це було наприклад з Зінченком, та він чомусь передумав та змінив свою думку, що почав грати за Ю-20 та Ю-21 молодіжних сбірних Німетчини. А от зараз була чудова нагода спробувати його переманити назад, так як німці на цей турнір його не взяли.