28 червня 2023 11:52
4

Іван ГЕЦЬКО: "У матчі Іспанія – Україна був чисто дитячий футбол"

Колишній нападник збірної України, автор першого голу у її складі Іван Гецко поділився своїми враженнями про поєдинок нашої «молодіжки» з Іспанією, в якому була зафіксована нічия, 2:2.


– Гра залишила подвійне враження. Не все так добре, як того хотілося б. Особливо перший тайм, який був провальним: ще до його середини наша молодіжна збірна повинна була «горіти» 0:3. Футболісти такого рівня не мають права припускатися таких грубих помилок, які сталися за цей час! Адже вони є гравцями Прем’єр-ліги – і тут таке… Слід сказати, що й іспанці виглядали не надто переконливо. Хоча вони грають у топ-клубах, забивають в них по 8-10 м’ячів та віддають по 5-6 голевих передач у кожному чемпіонаті, однак гри як такої немає. Іспанці продемонстрували не зовсім впевнений футбол. Видно, що молодь сирувата – як у них, так і у нас. То одна команда тримає м’яча і більше нікому нічого не треба, то інша команда його тримає – і теж нікому нічого не треба. Це ж саме спостерігалося і після забитих м’ячів. Був суто дитячий футбол, як мені здається. Обидві команди достроково вийшли до ¼ фіналу, тож у цьому матчі вирішувалось: хто саме – Україна чи Іспанія вийде із групи з першого місця і гратиме із суперником послабше.


– Вихід у розпал другого тайму низки «свіжих» гравців, які забезпечували результат у попередніх двох матчах – Кащука, Бражка, Судакова та Сікана змінив перебіг подій на полі?
– Швидше за все, це було тактичним ходом, щоб у цих футболістів була ігрова практика і щоб вони могли відчути напруженість та накал емоцій у грі подібного характеру. Розрахунок тренерського штабу пов’язаний з тим, що ці хлопці хоч і не провели весь матч, проте все ж взяли в ньому участь, відчувши його градус. Це все дуже важливо. За цей час і пенальті було зроблено свідомо, і загострення біля воріт іспанців були більш-менш нормальними. Все це дало впевненість хлопцям, які вийшли на заміну у вирішальній фазі матчу. Шкода лише, що після реалізації одинадцятиметрового нашій «молодіжці» не вдалося втримати переможний рахунок. Прикро, що моменти для іспанців створювали… ми. Втім, як і навпаки.


Фото - odessa-sport.info

Я б ще добавив: - чисто динамівський
Сховати
Ivan, Ага, особливо пас Очеретька назад на голкіпера.
Сховати
Ага, і пас Салюка на нападаючого
Ivan, Ще наш примудрий Ротань взяв з собою на чемпіонат Европи, в захист на правий фланг, тільки одного гравця Сича, який наївся грою ще з Руминами, і з Іспанцями вже вимушено грав Лях, в якого рідна позиція є зліва в захисті, хоча він і володіє м'ячем що лівой, що правой, але в нього всього 1 матч за кар'єру, що він провів з права в захисті. Міг би ще когось взяти в захист щоб було більше варіантів, самий легший варіант, та там більший вибір в нас, то це ще когось з центральних захисників, наприклад Біловара, або Боля, і тоді Салюк грав би справа. Або правого Віталія Романа , якого він викликав, чи Даніїла Скорка, що в нього грає в Олександрії. Ну а Ротань взяв Очеретька (13 матчів в УПЛ виходяи переважно на заміни на 10-15 хв, з результативною одною дією в 1 пас), який сидить на банці в Шахтарі, та й молодіжці не є основним, нічим особливим не виділяється від інших на його позиції.
По віку до виклику ще підпадали такі кандидати , які могли суттєво посилити Молодіжну збірну. Це відкриття минулого сезону в УПЛ - Лівий вінгер Алефіренко (19 матів 9 голів 1 пас), також Лівий вінгер Назар Волошин (26 матчів 7 голів), та центральний хав Валентин Рибчинський (28 матчів 1 гол 3 передачі).

А з дуже фанстастичних варіантів посилити в перспективі збірну України, та заохотити користуючись таким турніром як молодіжний чемпіонат Европи можна було викликати таких зіркових гравців як:
1)Крістіан Равич- 20 літній правий центральний захисник клубу Серкль Брюгге ( 26 матчів 1 гол) - чудова було б заміна відмовившому брати участь за втоми Іллі Забарному, який сам виявив бажання грати за збірну України, а заграння за молодіжну збірну України, йому потім не завадило б грати навіть за збірну Бельгії, за молодіжки яких він вже був загарний, останній раз його викликали за Ю-20 Бельгії, тому не сумніваюсь в тому, що він би не відмовився від такого виклику.
2)Ерік Шуранов - нападник Нюрбергу, в свій час при Шевченку в сбірній Україні, ми не змогли домовитись, та не встигли його заграти за національну сбірну , як це було наприклад з Зінченком, та він чомусь передумав та змінив свою думку, що почав грати за Ю-20 та Ю-21 молодіжних сбірних Німетчини. А от зараз була чудова нагода спробувати його переманити назад, так як німці на цей турнір його не взяли.