3 листопада 2009 22:46
7

Виталий ДАНИЛОВ: "Перенос матчей усложнит весенний календарь для представителей Украины в еврокубках"

Заявление президента Премьер-лиги по поводу переноса матчей 13-го тура чемпионата Украины: 

"За нашою думкою, в інтересах українського футболу − успішний виступ як збірної України в кваліфіційних матчах Чемпіонату світу, так і Динамо в Лізі Чемпіонів, та Шахтаря − в Лізі Європи. Перенесення 13-го туру ще більше ускладнить і без того важкий календар весняної частини чемпіонату для представників України в єврокубках, та може негативно вплинути на їх шанси на успіх. Ми вважаємо неприпустимим за рахунок інтересів однієї сторонни, не враховувати інтереси іншої, та ще й апелювати до «блага вітчизняного футболу», створюючи негативну думку серед громадськості щодо мотивів дій Прем'єр-ліги.

Рішення Виконкому ФФУ та останні дії адміністрацій ФФУ створюють небезпечний прецедент, коли Федерація приймає вольове рішення щодо проведення чемпіонату, яке делеговано Прем'єр-лізі, без урахування думки клубів. Жодна європейська національна асоціація не дозволяла собі таких вчинків. Якщо поглянути на календар весінньої частини змагань, то, за умови успішного виступу Динамо та Шахтаря у єврокубках, гравці цих клубів з 16 лютого до кінця першості будуть грати кожні 3-4 дні.

Згідно норм ФІФА щодо статусу та трансферу гравців, клуби мають відпустити футболістів до національної збірної за 96 годин до початку матчу збірної (додаток 1, п.4.б). Компромісний варіант, який пропонувала Прем’єр-ліга, забезпечував термін у 120 годин. ФФУ наголошує на прибутті гравців до національної збірної за 168 годин, керуючись суб'єктивним баченням «блага вітчизняного футболу». Це не тільки хибне заняття, але й незаконне.

Ще раз наголошую - Прем'єр-ліга керується винятково футбольними законами, й пропоную усім їх дотримуватися".
Интересно на кого этот бред направлен? Неужели Данилов и Ко. считают что все кругом идиоты? "Усложниться весенний календарь для представителей Украины в Еврокубках". А кто остался в Еврокубках? А кто будет в Еврокубках весной? Гарантированно Шахтер и может быть Динамо, у которых сейчас календарь уже очень очень сложный. Почему приемлемо иметь супер сложный календарь сейчас осенью, и нельзя его чуть усложнить (одной игрой) весной? Давайте рассуждать вместе. Из Шахтер в сборную вызвано 7 игроков, из которых не играет практически никогда (Худжамов), и второй почти никогда (Шевчук). Остаются 5 игроков играющих более ни менее регулярно (Пятов, Кучер, Ракицкий, Кобин и Гай). В Динамо из 9 вызванных игроков один практически не играет, как Худжамов. Это Мандзюк. Второй, как Шевчук, играет редко - Алиев. Остальные 7 человек (Богуш, Хачериди, Гусев, Михалик, Ермоленко, Милевский, Шевчено) играют постоянно и являются ключевыми исполнителями сборной и клуба. Вот и получается, что опять Преньер-Лига отстаивает интересы одного клуба.
Данила, после драки кулаками не машут. Проиграл в этой схватке - Рыжий найдёт тебе другой фронт борьбы с ДК.
Тузик, про страну подумай, а не амбиции своего региона.. Хотя понятно - зарплату нужно отработать СМИ ртом, чтобы не пришлось руками в шахте.
дайте ему, кто нибуд, пиздулей..
як же цей "справедливий та занеангажований" дістав вже!
весной как раз игр меньше!хотя там его хозяевам полу-финал и возможно финал играть!служит пес цепной стараеться!
Может, его просто игнорировать? Пусть себе вякает, часы считает...