22 квітня 2024 19:15
1

Батько полеглого вболівальника "Динамо" - про вшанування пам’яті загиблих фанатів перед матчем з "Поліссям": "Кожному з них треба дати звання Героя України"

«Динамо» перед матчем 25-го туру УПЛ проти «Полісся» (3:0) вшанувало пам’ять фанатів клубу, які загинули на війні.


Своїми думками після цієї події поділився батько полеглого вболівальника «Динамо», громадського активіста Сергія Павліченка - Дмитро Павліченко.

«Перш за все, цей матч - він про спогади про Сергія, який колись і сам займався футболом у «Динамо». Але потім він отримав травму і став вибір, що робити далі – лікуватись, залишатись у спорті чи здобути вищу освіту. І Сергій вирішив кинути професійний спорт, але футбол так і залишився у його житті. Звісно, він майже не розповідав мені про свою участь у фанатському русі.

І, коли відносно нас трапилися такі події, коли мене і сина звинуватили в злочині, до якого ми не були причетні, за нас вийшли ультрас, а потім навколо цього обʼєднались ультрас зі всієї України. Ультрас допомогли нам і обʼєднались заради справедливості.

Цей матч став для мене незвичайною подією. У нас 47 загиблих ультрас тільки з «Динамо». І я вважаю, що кожному з них треба дати звання Героя України, бо вони віддали найдорожче, що у них є - життя. Це наші герої і ми повинні їх шанувати. Ці хлопці, вони святі для нас повинні бути. Тому що вони не хулігани, вони щирі патріоти. Слава Україні! Перемога буде за нами», - сказав Павліченко.
Воювати будуть усі: і мертві, і живі і ненароджені.

Лише не друзі Єрмака-Зеленського.