22 квітня 2024 16:15
2

У Київському ТЦК пояснили, як прийшла повістка на ім'я покійного журналіста Артема Франкова

Київський ТЦК та СП пояснив, чому повістки можуть надходити померлим людям. Все це через помилкові дані в інших реєстрах.


"У мережі Інтернет поширилися інформація про повістку щодо оновлення даних, яка була надіслана на адресу померлого громадянина України в Оболонському районі міста Київ.

Повідомляємо, що подібні випадки не є одиничним і трапляються через те, що громадяни не оновлюють свої персональні дані вчасно безпосередньо в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Крім того, невірні дані щодо громадян можуть подавати інші державні реєстри. Відтак ТЦК та СП не володіє повною і достовірною інформацією щодо осіб, які можуть бути призвані на військову службу.

Принагідно звертаємо увагу та наголошуємо на вчасному та обов'язковому оновленні своїх облікових даних.

Також нагадуємо про адміністративну та кримінальну відповідальність відповідно до чинного законодавства за порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку та ухилення від призову на військову службу за мобілізацією в особливий період", - йдеться у заяві на офіційній сторінці Київського міського ТЦК та СП.


У Артема троє дітей і про це 100% є відмітка в його особовій справі в ТЦК. Тому його ні при яких обтавин крім власного бажання не могли мобілізувати.
Пicля смертi Франкові не оновив свої данні в ТЦК, смерть-не поважна причина ухилятися від повістки))