19 квітня 2024 12:06

Де Россі: "Італія продовжує випускати тренерів, які вражають на високому рівні. Ми пам'ятаємо час, коли наш футбол був найкращим з найкращих, але інші ліги зробили крок вперед"

Даніеле де Россі висловився про італійський футбол та італійських тренерів.




Учора «Рома» пройшла «Мілан» в 1/4 фіналу Ліги Європи, перемігши у матчі-відповіді (2:1, 3:1 – загальний).


Наступного сезону Італія отримає п'ять місць у Лізі чемпіонів, але якщо «джалоросі» чи «Аталанта» виграють Лігу Європи і не потраплять у першу четвірку у чемпіонаті, то кількість команд з Італії збільшиться до шести.

«Це не випадковість, бо італійський футбол на високому рівні. Можливо, ми все ще пам'ятаємо недавнє минуле, коли італійський футбол був найкращим з найкращих, але інші ліги зробили крок вперед. У нас теж був період, коли ми мали труднощі, але в останні п'ять-шість років італійські команди проходять далеко в змаганнях.

Команди, які вийшли до півфіналу Ліги Європи, можуть опинитися в Лізі чемпіонів, тому ми повинні більше вірити в італійський футбол. Трава не завжди зеленіша на іншій стороні. Завдяки ідеям, хорошому футболу та атмосфері, подібній до тієї, що ми бачимо на «Стадіо Олімпіко» та «Сан-Сіро», гравці, як і раніше, хочуть приїжджати сюди і грати в Італії.

Ми продовжуємо випускати тренерів, які вражають на найвищому рівні. Іноді потрібно давати можливість зрозуміти, що тренер, можливо, занадто молодий або недосвідчений. Як я вже сказав, ця можливість звалилася мені з неба, і я схопився за неї обома руками.

Вчора ми бачили, як Карло Анчелотті ніби всоте доходить до півфіналу Ліги чемпіонів, тож школа італійського футболу завжди пропонуватиме цікавих тренерів. Ми бачимо молодих тренерів з різними ідеями, можливо, на них вплинули тенденції останнього десятиліття, тоді як старші тренери дотримуватимуться тих ідей, завдяки яким вони вигравали безліч трофеїв.

Раніше ми говорили, що італійська школа – найкраща в галузі тактики, і, можливо, це було невеликим перебільшенням, але зараз ми бачимо безліч цікавих ідей, а колишні гравці начебто прагнуть долучитися до цієї захоплюючої роботи», – сказав головний тренер «Роми» Даніеле де Россі.