18 квітня 2024 20:58

Шольц шукає в державах НАТО ще 6 "Патріотів" для України

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Німецький канцлер Олаф Шольц заявив, що Німеччина намагається знайти ще шість систем ППО Patriot у країнах НАТО на додачу до тієї, яку пообіцяла передати Україні раніше.


Джерело: заява Шольца на пресконференції 18 квітня після засідання Європейської ради в Брюсселі, повідомляє "Європейська правда"


Деталі: Шольц наголосив на необхідності забезпечення України засобами протиповітряної оборони, аби захистити українські міста й критичну інфраструктуру від ракетних обстрілів з боку Росії.


"Ми знаємо, що Україна зараз потребує нашої підтримки. Їй потрібен чіткий сигнал, що це буде тривати довго і на постійній основі. І це також є метою наших зусиль, спрямованих на те, щоб забезпечити постачання достатньої кількості зброї, артилерії та боєприпасів", – додав він.


Німецький канцлер додав, що Німеччина є країною, яка зробила "найбільш суттєвий внесок" в українську ППО, позаяк нещодавно оголосила про передання ще однієї, вже третьої зі свого боку системи Patriot.


Він закликав інші країни-члени НАТО послідувати прикладу Берліна, "щоб забезпечити кращий захист від численних атак, від яких зараз страждає Україна".


"Ми чули, що тепер має бути ще сім систем (Patriot. – Ред.). Один з них – наша. І ми сподіваємося, що ще шість будуть знайдені в контексті НАТО. І я також скористався нагодою тут, щоб просувати це питання в багатьох дискусіях", – розповів Шольц.