16 квітня 2024 00:07

"Челсі" знищив "Евертон": Мудрик зіграв проти Миколенка та отримав попередження, Палмер забив чотири голи

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Челсі з великим рахунком обіграв Евертон у домашньому поєдинку 33 туру чемпіонату Англії, який відбувся на стадіоні «Стемфорд Брідж» у Лондоні в понеділок, 15 квітня (6:0).


Два гравці національної збірної України вийшли у стартових складах своїх клубів:


Михайло Мудрик провів на полі 79 хвилин ігрового часу на позиції лівого вінгера господарів, відзначився лише попередженням і був замінений за рахунку 5:0 на захисника Бена Чілвелла;


Віталій Миколенко зіграв повний матч на лівому фланзі оборони гостей.


Перший небезпечний момент на початку матчу створили гості, але португальський форвард Бету пробив вийшов комір з лінії воротарського майданчика після прострілу праворуч від капітана Евертона, захисника Шеймуса Коулмена.


Потім за справу взявся найкращий бомбардир господарів Коул Палмер, який забив три м'ячі протягом 16 хвилин.


Спочатку 21-річний хавбек обігрався з сенегальським форвардом Ніколасом Джексоном і забив ефектним обвідним ударом у дальній кут воріт Джордана Пікфорда.


У другій гольовій атаці взяв участь Мудрик, який пройшов лівим флангом і прострілив на Джексона, а Палмер першим встиг на добивання після сейва воротаря.


Незабаром Пікфорд припустився грубої помилки, вийшовши далеко з воріт і віддавши неточну передачу, ніж Коул скористався, перекинувши м'яч із дальньої дистанції через кіпера.


На 40-й хвилині Мудрик отримав жовту картку за брутальний фол на Коулмені на своїй половині поля. Це попередження стало для Михайла шостим цього сезону у всіх турнірах.


Наприкінці першого тайму лівий захисник Челсі Марк Кукурелья підключився до атаки та прострілив на Джексона, який ударом у кут воріт суперника забив четвертий гол.


На 54-й хвилині Мудрик міг оформити асист, але Пікфорд врятував Евертон після виходу Палмера віч-на-віч з ним після передачі українця.


Незабаром центрбек «ірисок» Джеймс Тарковскі сфолив у власному штрафному майданчику на Ноні Мадуеке і арбітр призначив пенальті, за право пробити який мало не виникла бійка прямо на полі між гравцями Челсі. У підсумку Коул відібрав м'яч та забив свій четвертий гол.


Це дозволило хавбеку Челсі наздогнати зіркового норвезького форварда Манчестер Сіті у гонці бомбардирів АПЛ. Обидва гравці мають по 20 забитих м'ячів.

На 90-й хвилині матчу свій дебютний гол в АПЛ забив 20-річний захисник Челсі Алфі Гілкріст, який вийшов на заміну замість Мало Густо на дві хвилини раніше.


АПЛ, 33-й тур


"Челсі" – "Евертон" 6:0


Голи: Палмер (13, 18, 29, 64, з пенальті), Джексон (44), Ґілхріст (90+1)


"Челсі": Петровіч — Ґюсто (Ґілхріст, 88), Сілва, Чалоба, Кукурелья — Кайседо, Ґаллахер — Мадуеке (Чуквуемека, 72), Палмер (Казадеї, 80), Мудрик (Чілуелл, 80) — Джексон (Вашингтон, 88)


"Евертон": Пікфорд — Коулман (Паттерсон, 46 / Ґодфрі, 90+2), Тарковскі, Брантуейт (Кін, 57), Миколенко — Янґ, Онана (Ґомеш, 46), Ґарнер (Гаррісон, 46), Макніл — Дукуре — Бету


Попередження: Мудрик (40) — Ґарнер (28), Янґ (36), Тарковскі (57), Кін (66)