13 квітня 2024 19:44

"Олександрія" - "Динамо" 0:1. Звіт про матч. Мінімальна перемога, попри труднощі

У поєдинку 24-го туру чемпіонату України «Динамо» завітало у гості до «Олександрії».


Обираючи стартовий склад на цей матч, головний тренер киян Олександр Шовковський зробив дві зміни, порівнюючи з основою «біло-синіх» на минулу гру з ЛНЗ (1:1). Замість Нещерета, який опинився поза заявкою через застуду, у воротах вийшов Бущан. Крім того, на правому фланзі атаки з’явився Волошин, а Ярмоленко опинився на лаві запасних. Решта позицій залишилися незмінними.


Господарі достатньо активно розпочали зустріч і швидко створили непоганий момент, під час якого Кулакову, на щастя, не вдалося замкнути прострільну передачу від Мартинюка. Гості зі столиці відповіли на 10-й хвилині внаслідок помилки оборони «Олександрії»: Шапаренко вивів Волошина на ударну позицію, але після удару Назара голкіпер здійснив сейв. Ще за 2 хвилини удару завдавав сам Шапаренко, проте опинився у офсайді.


Далі в матчі настало тривале затишшя з точки зору небезпечних моментів. Так, була хороша передача від Андрієвського на Ваната, але той не зміг довести справу до удару, так ще й опинився у положенні поза грою. А ось на 28-й хвилині у того ж Ваната була насправді чудова можливість: форвард «Динамо» опинився на вигідній позиції після пасу Вівчаренка, проте не влучив у ворота. А на 35-й хвилині матч призупинили через повітряну тривогу, яка тривала майже півтори години.


Після відновлення гри кияни заграло жвавіше. Спершу був дальній удар від Шапаренка – Шевченко здійснив сейв. Згодом «біло-сині» ледь не пропустили після подачі кутового від Шулянського, але миттєво відповіли контратакою, внаслідок якої Ванат після пасу Волошина перед самими воротами не влучив по м’ячу.


Перед самою перервою динамівці зіштовхнулися з проблемами – вони залишилися у меншості. Волошин протягом двох хвилин заробив дві жовті картки за несвідомі удари по обличчю Логінова, внаслідок чого залишив свою команду в меншості.


Попри гру вдесятьох, підопічні Олександра Шовковського не відмовилися від гри на перемогу. На 53-й хвилині вони мали непоганий момент, коли Ваната виводили віч-на-віч з голкіпером, але Шевченко вдало зіграв на виході й вибив м’яч. Практично одразу Шапаренко зіграв на добиванні, однак не влучив у ворота. «Олександрія» відповіла неточним пострілом від Мартинюка, і практично одразу на 59-й хвилині матч вдруге призупинили через ракетну небезпеку.


Як тільки-но гра відновилася вдруге, кияни у меншості вийшли вперед. На 64-й хвилині Бражко обікрав у центрі поля Кравченка, пробіг з м’ячем, обігрався зі Шапаренком та потужно пробив під поперечку. Бригада арбітрів переглядала повтор епізоду на предмет можливого фолу з боку Володимира у момент відбору, але у підсумку зарахувала взяття воріт – 1:0.


Пропустивши м’яч, «Олександрія» заграла трішки активніше, проте протягом наступних хвилин потривожила Бущана лише несильним ударом від Бєляєва. Натомість динамівці на 79-й хвилині вдруге заштовхнули м’яч у ворота господарів, коли Ванат замкнув простріл від Шапаренка, але гол не зарахували через офсайд.


На останніх хвилинах гри команда Руслана Ротаня намагалася атакувати, аби уникнути поразки. Проте всі спроби «Олександрії» завершувалися або заблокованими ударами, або впевненою грою Бущана на виході. Зрештою, «Динамо» змогло втримати переможний результат і здобуло непросту перемогу з рахунком 1:0.