5 квітня 2024 19:20

Чому Megogo не транслює матчі чемпіонату України: джерело розкрило подробиці

Журналіст та коментатор Михайло Співаковський висловився щодо ситуації навколо медіасервісу Megogo, який не проводить трансляції матчів УПЛ.


«Обидві сторони зараз не коментують ситуацію. Згадаймо, що восени Megogo транслювало та виробляло матчі безкоштовно для УПЛ та заробляло на своїй авдиторії. Тобто сторони просто тестували цю модель, аби ближче до весни перейти на якісь бізнес-рейки».


Співаковський пригадав, які умови медіасервіс пропонував УПЛ.

«Потім відбулася зустріч клубів та Megogo, де обговорювалося майбутнє їхніх стосунків. Компанія оцінювала прибуток для клубів у 500 тисяч доларів. Але якщо клуби хочуть піти в pay-tv, то Megogo пропонує на своїй базі зробити апаратну, виробляти сигнал.

Увага! За ті ж півмільйона. Тобто представники ліги згадали усі свої математичні здібності, відняли від 500 ті самі 500 та отримали 0 чомусь. Були питання: «А чи не наїлися ми з вами лайна безкоштовно?».

Представники ліги повернулися до медіасервісу з іншою пропозицією, але ті відхилили її.

«УПЛ отримала від Megogo якийсь приблизний бізнес-план і вирішили шукати апаратну самі. УПЛ повернулася з пропозицією у 1 млн доларів, щоб щось залишилося клубам. Але в Megogo відповіли, що ні, все вже пораховано», – сказав Співаковський у програмі ютуб-каналу «ТаТоТаке».