3 квітня 2024 15:54

"Всі були в балаклавах. Чоловіків 30-40. Хотіли побити": Хацкевич про напад на нього та футболістів "Заглембє"

Олександр Хацкевич в коментарі сайту Sport-express.ua підтвердив, що він та його футболісти стали жертвами нападу хуліганів у Польщі.


«На тренуванні команди був дуже неприємний інцидент, назвемо цю ситуацію саме так. Гравці та представники тренерського штабу вийшли на тренування і на нас накинулась група невідомих молодиків. Всі були в балаклавах. Чоловіків 30-40.


Точно не рахував скільки їх було. Ці молодики вискочили на поле та поводили себе дуже агресивно. Намагалися тиснути на нас фізично. Однак минулося. Більшість тренерів, я в тому числі, та майже всі гравці команди оперативно покинули поле».


Хацкевич зазначив, що польська частина команда залишилися на полі для розмови з хуліганами.

«Місцеві футболісти, поляки, залишилися і вели з цими хлопцями якийсь діалог. Про щось говорили, не можу сказати про що саме. Не тому, що не хочу розповідати, ні. Просто польську мову розумію не так добре.

Були якісь претензії. Щодо результатів? Можливо. Чесно, я не зрозумів з тих слів, які почув польською, у чому була суть».

Окрім цього, спеціаліст висловився стосовно свого стану після інциденту.


«Ні синців, ні подряпин. Все добре. Після того, як ця група невідомих людей залишила нашу базу, ми повернулися на поле та провели тренування. Більше того, завершили його в хорошому гуморі».


Також білоруський наставник висловив претензії до клубного керівництва за те, що вони взагалі допустили подібне.


«Найбільше мене в цій ситуації обурило те, що ми й досі не можемо зв’язатися з президентом клубу. В мене до нього є одне дуже серйозне питання: як так могло статися, що на команду напали на її базі?


Чому клуб ніяк, взагалі ніяк (!), не забезпечив безпеку гравцям і тренерам? Дякувати Богу, все минулося, але…», – сказав Хацкевич для Sport-express.ua.