2 квітня 2024 20:16

Левандовськi не пропустить матч із "Реалом" через спеціально отриману жовту картку в матчі з "Лас-Пальмас"

Нападник "Барселони" Роберт Левандовскі не зіграє проти "Кадіса" у 31-му турі Ла Ліги.


У 30-му турі у грі з Лас-Пальмас (1:0) поляк отримав жовту картку на 81-й хвилині під час своєї заміни. Він затримував час, бо не залишав поле і дивився на рефері, доки той не дав йому попередження.


Ця жовта картка стала для нього п'ятою у Ла Лізі, тому він має пропустити 1 гру. Але в дисциплінарному кодексі сказано, що гравець, який спеціально отримує п'яту жовту картку, може мати більш тривалу дискваліфікацію. Але це можливо за умови, що суддя вкаже це у протоколі. Арбітр матчу між «Барселоною» та «Лас-Пальмас» не вказав, що Левандовський отримав жовту картку спеціально.


Суддя вказав у рапорті таке: «На 81-й хвилині Роберт Левандовскі отримав попередження з наступної причини: за затримку виходу з поля під час заміни з наміром тягнути час».


Тому малоймовірно, що Роберт пропустить матч 32 туру проти «Реала». Це могло б статися також за умови, що третя сторона (клуб або інший орган) подасть скаргу до дисциплінарного комітету з наміром довести, що картку було отримано спеціально. Але термін подання скарги вже минув.