31 березня 2024 21:12

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "Авторитет Ярмоленка у команді має велике значення"

Головний тренер «Динамо» Олександр Шовковський прокоментував виїзну перемогу своїх підопічних над «Ворсклою» в межах 22-го туру УПЛ.


- У першу чергу, хочу подякувати нашим захисникам та захисницям, які боронять нашу державу, за все, що вони роблять, що дають нам можливість грати у футбол та дарувати їм позитивні емоції. Також дякую військовим, відповідальним за ППО – ви самі бачили, скільки часу ми сьогодні чекали на відбій повітряної тривоги.

Хочу привітати всіх вітчизняних уболівальників футболу з тим, що національна збірна виконала важливе завдання виходу до фінальної частини Євро-2024 і тим самим показала, що як би складно нам не було, ми будемо боротися до кінця, до нашої перемоги.

Що стосується матчу… Ми розуміли, що після повернення футболістів із збірних матчі завжди складаються непросто. Складна дорога, логістика, емоції, які пережили футболісти національної збірної, молодіжна та юнацька збірні також зіграли на високому рівні. Багато було витрачено сил, емоцій, яких, можливо, сьогодні не вистачало, але ми налаштовували команду і я вдячний хлопцям, що вони з розумінням підійшли до цього матчу, і незважаючи на те, що було складно, вони виконали той план на гру, який був у нас.

Якщо говорити безпосередньо про гру, то рахунок не відображає подій на полі. Об’єктивно кажучи. Просто реалізація сьогодні була на високому рівні. Мали ще шостий забивати, але натомість пропустили контратаку й дозволили супернику забити.

- Сьогодні було цікаве протистояння тренерів, які в минулому були воротарями. Як думаєте, подібна тенденція продовжиться?

- У нас із Сергієм Долганським дуже тривала історія. Ми з ним ще в юнацькій збірній України в 16-18 річному віці виступали. Тож завжди слідкували один за одним, у нас завжди було справжнє здорове суперництво.

Як я вже казав, під час паузи на матчі збірних у нашому розташуванні були відсутні 12 гравців. Під час підготовки в нашому розпорядженні були лише вісім гравців першої команди, вимушені були залучати футболістів із U19, тож за ці три дні було просто неможливо щось напрацювати. Гравці мали відновитися, емоційно зарядитися, адже всі ми пам’ятали, наскільки непросто в Полтаві завжди грати. Це футбольне місто, і я бажаю «Ворсклі» лише успіхів у наступних матчах. Полтавчани перед зустріччю з нами могли провести, можна сказати, повноцінний збір, і ми розуміли, що фізично вони виглядатимуть краще за нас. Тому ми не мали програти в бажанні, мотивації та реалізації. Над цим багато працюємо у тренувальному процесі, і сьогодні побачили результат нашої праці.

А Сергію Долганському я бажаю на цьому поприщі лише перемог, крім матчів із «Динамо» (посміхається).

- Сьогодні нарешті повернувся Андрій Ярмоленко. Він вийшов на заміну, коли команда мала комфортну перевагу. Саме тому він вийшов на поле або в іншій ситуації він так само був готовий увійти у гру?

- Він був готовий грати, але поки не весь матч. Заміна була запланована ще перед матчем, щоб він зіграв 15-30 хвилин, залежно від того, як будуть складатися події на полі. Андрій готувався, у нього дуже непросто проходила реабілітація, але його авторитет у команді має велике значення.