27 березня 2024 21:50

Максим ШАЦЬКИХ: "Перемога збірної України на Євро-2024? Так далеко я би поки не забігав"

Легендарний нападник «Динамо», а нині головний тренер «Пахтакора» Максим Шацьких прокоментував для «Динамоманії» перемогу збірної України над Ісландією (2:1) та вихід на Євро-2024.


– Які ваші враження від матчу України проти Ісландії?


– Враження – найкращі. Вирішили завдання. Потрапили на Євро з непоганою і якісною грою, з непоганим суперником. Показали певний рівень гри і характер. Плюс в нинішній ситуації зробили подвиг для всієї нашої нації. За нинішньої ситуації це дуже навіть доречно.


– Перед матчем ви прогнозували, що на вістрі атаки в старті вийде Довбик, але Сергій Ребров зробив вибір на користь Яремчука. Також у запасі залишився Зінченко, а його замінив Малиновський. Вас здивували такі рішення?


– Можу сказати, що якщо виграли та вирішили завдання – Ребров ухвалив правильні рішення.


– Динамівець Володимир Бражко знову провів достатньо хороший поєдинок, але дехто звинувачує його в пропущеному м’ячі, коли він послизнувся.


– Послизнувся, можливо десь і було. Але сильно когось звинувачувати я би не став. Все-таки це футбол, це поле, є м’яч, є суперник. Головне, що вирішили те завдання, яке ставили. Тепер будемо чекати Євро і дивитися, що там продемонструють.


– Загалом, кого ви можете виділити у складі збірної України і назвати гравцем матчу?


– Я не люблю когось виділяти. Всі доволі добре відпрацювали як в обороні, так і в атаці. Так, створили небагато моментів, але найголовніше – створили достатньо, щоб перемогти. Когось виділяти я би не став, адже всі зіграли на хорошому рівні.


– Матчі з Боснією та Ісландією складалися схожим чином, Україна змушена була відіграватися. Але якщо порівнювати ці два поєдинки, то в другому команда Сергія Реброва зіграла краще?


– По-перше, суперники різні. Порівнювати не дуже правильно. Все-таки Боснія грала вдома, вона більш досвідчена, гравці більш майстерні там. Але те, що ісландці продемонстрували, – майже всю гру не давали спокійно дихати нашим футболістам. Я від початку прогнозував, що збірна України буде контролювати м’яч, а Ісландія – гратиме від оборони. Однак вони показали трішки інший, більш агресивний футбол. Тому було достатньо непросто.


– Які у вас очікування від виступу збірної України на Євро-2024. Наприклад, Владислав Ващук вважає, що наша команда навіть може виграти чемпіонат Європи.


– Так далеко я би поки не забігав. Виграти Євро… Звичайно, перед початком турніру шанси у всіх рівні. Зараз в України зібраний непоганий склад, молодь дуже міцна, швидка та розумна. Поки сказав би так, що для початку треба вийти з групи. Чи буде вихід до 1/8 фіналу хорошим результатом? Думаю, що так. А там вже гра на виліт, кожна гра – фінал.