25 березня 2024 23:46

Зірковий форвард "Фламенго" Габігол потрапив у скандал. Його дискваліфікували на 2 роки

Нападника “Фламенго” Габріеля Барбозу дискваліфікували за спроби шахрайства з допінг-пробою. Його буде дискваліфіковано з моменту проби, а саме з 8 квітня 2023 року. Закінчиться дискваліфікація 8 квітня 2025 року.


Габігола звинувачують у перешкоджанні проведенню тесту. Футболіст виконав тест, і він показав негативний результат, проте Габігол продемонстрував до процедури ставлення, що підходить під визначення "шахрайство або спроба шахрайства в будь-якій частині процесу контролю", згідно з однією зі статей бразильського антидопінгового законодавства.


Зокрема повідомляється, що Габігол не виконав тест з усією командою до десятої ранку, пішов на обід, нешанобливо ставився до представників антидопінгового агентства, зрештою взяв банку для збору, нікому про це не повідомивши, та розлютився, коли побачив, що один із контролерів зібрався супроводжувати його на збір. До всього іншого, Габігол надав банку у відкритому вигляді, всупереч інструкціям.


“Фламенго” стверджує, що для них це стало несподіванкою, і вони обов’язково допоможуть Габріелю з апеляцією.


Нагадаємо, що Барбоза вважається головною зіркою “Фламенго”. За період з 2019 по 2024 він відіграв 188 матчів, в яких забив 106 м’ячів.