22 березня 2024 23:45

РосЗМІ: ІДІЛ узяв на себе відповідальність за стрілянину в російському "Крокус Сіті Хол"

Терористична організація ІДІЛ взяла на себе відповідальність за стрілянину в торговельному центрі Крокус Сіті Хол у підмосковному Красногорську.


Про це повідомляє російський телеканал Дождь із посиланням на Telegram угруповання.

При цьому телеканал зазначає, що для анонса використовували шаблон, які ІДІЛ уже не використовує. ЗМІ припускають, що повідомлення може виявитися фейком.


Стрілянина в Крокус Сіті Хол 22 березня — що відомо

Увечері 22 березня кілька людей у камуфляжі відкрили вогонь з автоматів по людях, які прийшли на концерт гурту Пікнік у концертному залі Концерт Сіті Хол у підмосковному Красногорську. За словами очевидців, стрілки також кинули коктейль Молотова, почалася пожежа.

Усі квитки на концерт було розпродано, за даними ЗМІ, у будівлі могли перебувати до 7200 осіб. Російська ФСБ підтвердила загибель щонайменше 40 осіб, кілька сотень виявилися заблокованими.

Станом на 22:30 у будівлі ТЦ перебуває спецназ, пожежники та рятувальники, силовики «шукають злочинців». Пожежа поширилася на площу 13 тисяч кв.м, дах ТЦ обвалився.

8 березня посольство США попереджало своїх громадян у РФ про загрозу теракту в Москві. Американські дипломати заявляли, що теракт можуть здійснити в місцях великого скупчення людей, наприклад, на концерті. При цьому посольство США повідомляло про загрозу теракту протягом найближчих 48 годин.