21 березня 2024 18:17
1

Сергій СИДОРЧУК: "У "Вестерло" є щось схоже у тренуваннях білд-апу з тим, що в "Динамо" робили"

Півзахисник «Вестерло» Сергій Сидорчук поділився враженнями від роботи під керівництвом вже колишнього головного тренера Ріка Де Міля.


– У грудні «Вестерло» залишив Йонас Де Рук і прийшов Рік Де Міль. Що змінилося у грі команди, може, в підходах до тренувань або тактики?


– З Йонасом, якщо чесно, я не дуже багато працював. Але я знаю, що він зробив дуже гарний крок з «Вестерло», вивів команду у вищий дивізіон, в тому році вони грали в Плей-оф 1. Дуже багато що зробив.


Я взагалі думаю, що у бельгійських тренерів тренувальний процес дуже схожий. Ми спілкувалися з Ромою Безусом дуже багато з цього приводу. Десь схожі тренувальні процеси.

Але рік тому була команда одна, і потім дуже багато футболістів пішли в оренди, купили когось, і важко йому було нову команду робити.


Де Міль прийшов з великим ентузіазмом. У нього такий бекграунд, скажімо так, як футбольний Стів Джобс. Він починав взагалі з гаражів, аматорську команду тренував. Коли його представляли, він узяв слово й розповідав. У гаражах вони перевдягалися, коли з аматорами грали.


Для нього дуже важливо – це команда. Команда повинна бути бандою, типу такого. Він будує дуже багато тімбілдінгів на зборах і взагалі.


– Наприклад, які форми тімбілдінгу?


– На зборах ми на картингу були один раз. Були якісь соціальні проєкти: ти привозиш у школу діткам їжу. Потім у нас були нещодавно тренування ММА. Тобто, якісь цікаві різні направлення.


Плюс дуже багато спілкування в нього особистого. Для мене це нове щось навіть в мої роки. Ми були на зборах 8 днів. У нього кожен день, я не знаю, як він витягував, починався о 7-й ранку, закінчувався об 11-й вечора.


Зранку в нього спілкування з тренерами, вони думають, що буде на тренуванні. Потім після нашого медогляду вони план роблять, хто тренується, скільки людей, щоб знати, що робити, елементарно команди поділити чи ще щось.


Після тренування вони приїжджають, дивляться відео тренування. Потім роблять групи. Якщо ми добре відтренувалися, хтось іде в тренажерний зал, в когось індивідуальні тренування, і після цього о 5-й годині починаються в нього індивідуальні бесіди. За 8 днів він з усіма індивідуально переговорив, з ким один раз, з ким два.


Що мені сподобалося, він так і ставить зараз, що для нього дуже важливо, щоб у команді всі відчували захищеність. Тому що в нього така ідея, що якщо ти safe on the pitch, you’re safe out of the pitch. Типу щось такого. Safety для нього – це таке прям важливе слово.


Тренувальний процес досить цікавий. Є дещо схоже в тренуваннях білд-апу з тим, що в «Динамо» робили. 4 захисники та 2 опорних проти 5 атакуючих футболістів. Він пробує, але важко, тому що період дуже важкий і потрібен результат зараз, а не гра, скажімо так. з цим трошки важче, – сказав Сидорчук.


Вже після цього інтерв’ю «Вестерло» звільнив Де Міля. Команда завершила першу частину чемпіонату на 11-й позиції та гратиме далі в групі плей-оф Ліги конференцій.

Сидорчуку самому не соромно, що капітан Динамо докотився до тренера з гаражів і команди з села?