19 березня 2024 23:33

"Наші хлопці мають вмерти": Кварцяний зробив відвертий прогноз на матч Боснія і Герцеговина – Україна

Колишній наставник та президент луцької Волині Віталій Кварцяний висловився стосовно матчу збірної України проти Боснії і Герцеговини у відборі до Євро-2024.


У четвер, 21 березня, збірна України зіграє проти Боснії і Герцеговини у півфіналі плей-оф раунду відбору до Євро-2024.

Легендарний український тренер Віталій Кварцяний поділився думками стосовно того, наскільки важкою може бути зустріч з балканською командою.

«Якщо у боснійців буде настрій і концентрація – їх буде складно обіграти. У них все залежить від настрою. Балканці завжди скриті. Якщо вони погодяться виконувати поставлене завдання, то не завжди так і буде. Можуть вийти і не допрацювати. А чому? Ну от так.


Окрім цього, Кварцяний розповів, наскільки потрібно викластися українським гравцям заради перемоги.


«В нашої команди в пріоритеті мають бути настрій, професіоналізм та бажання перемогти. Ми всі цього чекаємо. Хлопці наші мають вмерти на полі, але їх обіграти.

Якщо десь ми розслабимося, а вони будуть на максимальній концентрації, то нам легко не буде. Вони можуть після пропущеного м’яча, як опустити руки, так і навпаки – розізлитися. Це моя думка, я їхню психологію знаю».


Також екстренер та презилент Волині поговорив про проблеми, які постійно заважають національній команді.

«У нашої збірної в деяких матчах десь, але, все одно, щось та й не те. Нам то стійка завадить, то грязь, то якийсь рикошет… Вже років п'ять так точно. Рикошет і вже нам залітає, цього ніхто не очікував.


Грали краще, але програли. Оце і є брак концентрації. Зараз буде все вирішувати ментальність нації і відповідальність перед своїм народом», – приводить слова Кварцяного NV.