18 березня 2024 21:08

"Ворскла" не підвищила йому зарплату на 500 доларів": Вацко розповів про гравця, якого хоче придбати "Шахтар"

Нещодавно повідомлялося, що Колос може оформити рекордний трансфер, продавши свого воротаря Кирила Фесюна в донецький Шахтар приблизно за три мільйони євро.


Журналіст Віктор Вацко відзначив роботу ковалівців, які свого часу забрали голкіпера з академії полтавської Ворскли (у березні 2021 року).


«Фесюн вихованець Ворскли. Свого часу роки чотири тому, коли у Кирила закінчувався контракт з полтавцями, керівництво Ворскли відмовилося йому підняти зарплатню на 500 доларів. Колос повірив у молодого воротаря тоді в той час».


Вацко відмітив, що у Колосі поступово підводили Фесюна до основи команди, в якій на той момент у воротах грав Євгеній Волинець.


«Тренер воротарів Колоса В'ячеслав Кернозенко виховав його до рівня дублера основного воротаря Волинця (якого, хто забув, навіть в національну збірну викликали)».


Вацко вважає, що саме впевненість у силах Фесюна сприяла сміливому рішенню керівництва Колоса продати свого досвідченого голкіпера Волинця у Дніпро-1 влітку 2023 року.


«І Колос повірив у свого у молодого воротаря перед нинішнім сезоном, сміливо продавши свого першого номера Волинця у Дніпро-1. Ковалівці зробили ставку на 20-річного Фесюна і не прогадали», – зазначив журналіст в ютуб-програмі «Вацко on air».


Також Вацко повідомив, що нинішнім основним воротарем Шахтаря Дмитром Різником цікавляться два клуби-середняки англійської Прем'єр-ліги. І саме тому донецький клуб хоче підстрахуватися, придбавши перспективного та молодого голкіпера Колоса.


Фесюн цього сезону зіграв 20 матчів в УПЛ, в яких пропустив 15 голів та має 10 «сухих» поєдинків.


Контракт Кирила з Колосом розрахований до 30 червня 2026 року.


Transfermarkt оцінює вартість 21-річного воротаря у 600 тисяч євро.


Фото: ФК "Колос"