18 березня 2024 11:10

Валерій ІВАЩЕНКО: "Після "Полісся" спробуємо не програти "Шахтарю"

В 21 турі чемпіонату УПЛ «Оболонь» взяла реванш в «Полісся» за поразку в першому колі – 1:0.


Головний тренер киян Валерій Іващенко в розмові з кореспондентом Sport.ua розповів, що допомогло його підопічним відсвяткувати звитягу:


- Поліщуки вже в дебюті самі ускладнили собі життя, коли їхня позиційна помилка призвела до червоної картки Сергію Чоботенку, а невдовзі Руслан Черненко скористався ще одним промахом гостей і відкрив рахунок.


Звичайно, граючи майже увесь матч в більшості, ми повинні були докласти зусиль, аби зняти напругу й забити вдруге.

Але, мабуть, в пам'яті підопічних закарбувалося, що вони вже давно не перемагали й це тиснуло психологічно, що негативно впливало на агресивність в наступі.


- Але навіть граючи в більшості «Оболонь» не відмовилася від тактичної схеми 4-2-3-1, можливо, треба було задіяти попереду двох нападників?
- Тактичне шикування з двома опорними півзахисниками дозволяло контролювати хід подій на полі. Просто в нас знову були проблеми з реалізацією гольових моментів. Негаразди виникали тільки коли підопічні не дотримувалися установки, як це було наприкінці першого тайму. Чомусь почали пасувати захисникам на свою половину поля, що допомагало поліщукам з допомогою пресингу відвойовувати територію. Добре, що невдовзі пролунав свисток на перерву й довелося нагадати хлопцям, що наша гра – це шукати з допомогою вертикальних передач вразливі місця в шикуваннях гостей. Спрацювало.


- Чим були викликані заміни провідних гравців-опорника Тараса Мороза і правого оборонця Максима Грися?
- В Мороза було пошкодження і в перерві з'ясувалося, що він не зможе продовжити гру, а Грисьо десь підсів фізично наприкінці матчу. Вирішили замінити його на Павла Лук'янчука й перейти на гру в три центральні захисники, бо було відчуття, що поліщуки, аби врятуватися, візьмуть на озброєння верхові передачі. Допомогло.


До речі, й пост №1 я довірив Артему Кичаку, бо він більш габаритний, ніж Назарій Федорівський, що захищав ворота після зимової перерви, зважаючи на те, що попереду в «Полісся» гренадер Пилип Будківський. Не прогадав.


- «Оболонь» дещо поліпшила своє турнірне становище, але на черзі в неї протистояння з грандом українського футболу – «Шахтарем», яке відбудеться 30 березня.
- Нічого страшного, в першому колі «Оболонь» вже зуміла дати бій «гірникам». Важливо, щоб у нас не було кадрових втрат. Дуже сподіваюся, що до цього матчу відновиться Тарас Мороз. Зрештою, якщо ми хочемо залишитися в еліті, то треба постаратися не програти чемпіону.