12 березня 2024 22:45

Руслан РОТАНЬ: "Не розуміємо, кого з гравців наші та закордонні клуби відпустять на Олімпіаду"

Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань розповів, як формував заявку команди на товариський матч з Японією.


— Наскільки важко було складати список гравців, зважаючи що ви чекали, кого викличуть в національну та молодіжну збірні?


— Так, звісно. Зараз важливі матчі у національної збірної, важливі матчі у молодіжної, тому ми розуміли ще за 2 місяці до цього, на кого будемо розраховувати в цьому матчі (з Японією – прим.), подавали заявки на візи для тих гравців...


Для тої кількості гравців, які, на нашу думку, не будуть викликані в молодіжну збірну.


— Наскільки в цьому плані налагоджений зв'язок з Ребровим та Мельгосою?


— Добре. Із Сергієм Станіславовичем у нас добрий діалог, ми зідзвонюємося, в нас є спілкування та розуміння, хто з гравців буде викликаний в національну збірну.


З Мельгосою, можливо, хотілось би краще налагодити спілкування, але це час. Це потрібно розуміти. Ми зі своєї сторони розуміли, що важливий матч і у молодіжної збірної.


— На кого розраховували, але врешті цей гравець не потрапив до списку й опинився в іншій збірній?


— Ми розраховували на Хланя, але я хочу сказати, що зараз він дуже добре виглядає в Польщі, тому він заслужено отримав виклик в молодіжку.


— Які завдання на матч з Японією?


— Дуже важлива гра для нас, по-перше – ми збираємося як олімпійська збірна, у нас не буде багато матчів, не буде багато зборів.


Буде ще один турнір у Франції та короткий збір перед Олімпіадою, тому зараз нам потрібно подивитися гравців і можливий резерв, тому що на сьогодні ми не розуміємо, кого з гравців наші та закордонні клуби відпустять на Олімпіаду, — сказав Ротань в етері УПЛ ТБ.