9 березня 2024 20:44

Артем МІЛЕВСЬКИЙ: "Я допомагав і ніколи про це не говорив. Зробив – і забув. Те саме зараз"

Колишній нападник «Динамо» Артем Мілевський відповів на запитання щодо допомоги українцям.

– Не можу не спитати. Ти зараз в Україні, ти маєш українське громадянство, ти українець. Як і чим допомагаєш зараз?


- Ти знаєш, коли багато заробляв, було багато грошей, я допомагав багатьом. Кожен мій приїзд на заправку, кожен мій приїзд десь кудись я бачив людей, які явно потребують чогось – якогось бутерброду, кави, круасани тощо.


Я допомагав і ніколи не говорив про це. Зробив – і забув. Те саме зараз. Ми не афішуємо, ми допомагаємо людям, яким погано після якихось штурмів, травм, поранень. У мене є лікар знайомий - або ми направляємо туди, я раджу поїхати людям, або ми допомагаємо чим можемо, наприклад продуктами. Надходило дуже багато пропозицій, навіть прохань, можна сказати так, я все це робив безкоштовно.


Скажімо, діти батьків, які зараз на війні – не знаю, чим це може допомогти, але вони просили, припустимо, привітання для тих, хто зараз на фронті. Може це не дуже велика допомога – привітати з днем народження. 15-20 секунд - мені це взагалі нічого не варте. Я записав себе на селфі, відправив – величезну кількість подяк. За цей час таких було не сказати, що мільйон, але разів 50-60 я вітав людей.

Знайомий зараз теж там: «Тема, чи зможеш щось?» Зрозуміло, що зараз не заробляю, як раніше, але на цигарки, на якісь подарунки перед Новим роком переслав йому гроші. Знову ж таки, це чисто між нами, я не афішую все це, не викладаю. Я звик так чинити весь час.


Зрозуміло, що ніхто цього не бачить. Насправді ми займаємося, допомагаємо та переживаємо за всіх, хто там перебуває. Я це відчуваю, як і всі люди, які тут знаходяться в Україні, – сказав Мілевський.