9 березня 2024 17:22

Мілевський – про Мудрика в "Челсі": "З цим тиском дуже важко жити, коли йде хейт на тебе. Я знаю, що таке хейт, я все життя прожив з ним"


Колишній нападник "Динамо" Артем Мілевський поділився думками про виступи Михайла Мудрика за "Челсі".


- Як ти бачиш історію з Мудриком? Чи не переоцінили його за цими мільйонами? Чому в нього щось виходить, то не виходить?


- Зрозумій, він прийшов до "Челсі", у нього 10-й номер. Він перейшов за 80 мільйонів. Це величезний тиск. Це добре, що має зараз команду, в якій знаходяться молоді хлопці та молодий тренер. Але якби він у команду, де був Лемпард, Дрогба, кого там тільки не було, наприклад, при Моуріньо – його просто посадили б там, він би нічого не зміг.


Зараз у нього, дякувати Богові, всі молоді. Йому потрібно грати за рахунок його сильних сторін. Як він грав у Шахтарі, як він грає у збірній? Він отримав м'яч, між ним один футболіст та він. Я робив би як – просто кидай м'яч у будь-який бік та біжи. Коли він починає щось вигадувати, він не виходить.


Мені завжди говорили всі тренери, Сьомін казав: «Що в тебе сильне? Ти біжиш? Ти не біжиш. Ти добре м'яч корпусом прикриваєш? Так. Ти можеш віддати передачу? На цьому грайся. У тебе удар із-за штрафного майданчика є? Ні. Значить, краще віддай комусь. Алієв поруч - віддай йому, він проб'є».


І ось так він має грати. Він знає свої сильні сторони, мусить їх ще далі розвивати. Думаю, всі ми хочемо, щоб Мудрік у Челсі заграв і був на провідних ролях. Йому треба багато працювати. Тиск не такий, як був у Циганкова та Довбика – коли пацани прийшли, ніхто від них не очікував, що таке буде, що вони влаштовують кожен тур.


Мудрик прийшов до «Челсі» – усі вже чекають, на кшталт, 10-й номер. 10-й номер – це, вибач мені… Тотті у «Ромі» був, відомі люди, легенди взагалі. З цим тиском дуже важко жити, коли йде хейт на тебе. Я знаю що таке хейт. Я все життя прожив із цим хейтом. Чим швидше він це зрозуміє, тим швидше він може щось вийти.

- Почеттіно прийшов - він почав грати набагато краще, ніж коли був Лемпард.


- Він до нього, як до сина. Скільки бачив фоток. Радіє, коли він забиває, пхає, махає кулаком, як синові, коли він щось там починає виникати, якусь жовту отримає необов'язкову. Це класно, це має надавати йому впевненості. Тож сподіваємось, – сказав Мілевський.