6 березня 2024 19:57
3

Комітет арбітрів – про гол Криськіва "Кривбасу": "Правилами гри це не заборонено, а, навпаки, дозволено"

Комітет арбітрів УАФ надав пояснення щодо двох епізодів матчу 19-го туру УПЛ «Шахтар» – «Кривбас» (5:2).


Про гол гравця господарів Дмитра Криськіва на 22-й хвилині: «Гравці команди «Шахтар» швидко розіграли штрафний удар і забили гол у ворота команди суперника. Правилами гри це не заборонено, а, навпаки, дозволено. Звертаємо увагу арбітрів на більш чітке застосування методичних рекомендацій щодо управління штрафними ударами».


Про вилучення гравця гостей Хрвоє Ілича на 57-й хвилині: «Він шипами своєї бутси здійснює ззаду сильний нечесний контакт з ногою суперника, що явно загрожує безпеці опонента. Арбітр не в змозі визначити серйозність порушення і лише попереджає порушника. ВАР правильно рекомендує перегляд на полі, після чого арбітр правильно видаляє порушника за грубий фол. Нагадуємо, що коли арбітри перебувають у гарній позиції, вони повинні приймати правильні рішення прямо на полі».

Головним арбітром був Микола Балакін, арбітр ВАР – Денис Шурман.


Фото - ФК "Шахтар"

Так справа не в самом розіграші, а в тому що гравець ще лежав на газоні. З цього приводу жодного слова
Сховати
Cossack 1927, так они о правилах говорят, а не о морали кротов )). Так было, есть, и, видимо, будет - кроты беспринципные чмошники
Сховати
Terz, а якщо гравець проти якого порушили правила лежить на газоні після зупинки гри, то хіба арбітр не повинен підійти до нього і викликати за потреби лікарів?